Forțele israeliene au efectuat un atac aerian asupra unei clădiri care servea drept centru de comandă pentru luptătorii Brigăzilor Jenin din Cisiordania, duminică seara.

Lovitura a declanșat un schimb de focuri care a durat până luni dimineața și s-a soldat cu moartea a cel puțin trei palestinieni.

Armata israeliană a declarat că forțele sale au efectuat lovitura ca parte a unui amplu efort antiterorist în Cisiordania. Deși armata a refuzat să precizeze dacă operațiunile de luni au inclus un atac cu drone, cel puțin șase drone au putut fi văzute zburând deasupra orașului. Atacul a implicat o rachetă trasă din aer, potrivit unor locuitori. Ținta funcționa ca un “centru avansat de observare și recunoaștere”, un depozit de arme și explozibili și un centru de coordonare și comunicare pentru luptătorii militanți, a precizat armata.

Clădirea lovită se afla în apropierea a două școli și a unui centru medical, potrivit unei fotografii aeriene furnizate de armată.

Jenin a fost afectat de o serie de raiduri majore ale forțelor israeliene de la începutul anului. Sute de luptători înarmați ai unor grupări militante precum Hamas, Jihadul Islamic și Fatah își au sediul în tabăra de refugiați.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook