Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan. Acest moment istoric survine după ani de investigații privind afacerile personale și politice ale lui Trump și reprezintă o lovitură bruscă dată speranțelor sale de a prelua din nou Casa Albă.

Procurorii au declarat că lucrează pentru a coordona predarea lui Trump, care ar putea avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Natura exactă a acuzațiilor era neclară vineri, dar se crede că acestea se referă la plățile efectuate în timpul campaniei prezidențiale din 2016 pentru a reduce la tăcere afirmațiile privind o întâlnire sexuală extraconjugală. Acuzațiile sunt primele împotriva unui fost președinte al SUA și ar putea duce la proceduri penale într-un oraș pe care Trump l-a numit acasă timp de decenii.

Cazul se concentrează pe acuzațiile din 2016, când trecutul de celebritate al lui Trump s-a ciocnit cu ambițiile sale politice. Procurorii au analizat banii plătiți actriței porno Stormy Daniels și fostului model Playboy Karen McDougal, de care Trump se temea că vor face publice întâlnirile sexuale extraconjugale cu el.

Trump, care a negat orice abatere și a atacat în repetate rânduri ancheta, a calificat inculparea drept “persecuție politică” și a prezis că aceasta îi va afecta pe democrați în 2024.

Acuzația vine în contextul în care Trump încearcă să reafirme controlul asupra Partidului Republican și să respingă o serie de aliați de odinioară care ar putea să-i amenințe candidatura la nominalizarea prezidențială. Unul dintre principalii rivali așteptați în cursă, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a calificat acuzația drept “antiamericană” într-o declarație de joi seară, în care, în mod evident, nu a menționat numele lui Trump.

Alte știri:  Băncile au acordat aproape 7 trilioane de dolari sectorului combustibililor fosili, în pofida angajamentelor pentru mediu
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…