Fostul președinte american Donald Trump i-a cerut public marți lui Vladimir Putin să facă publice toate informațiile murdare pe care le-ar putea avea despre Hunter Biden, fiul președintelui Joe Biden.

Într-un interviu acordat publicației Just the News, Trump a profitat de o afirmație privind obținerea de către Biden a unei plăți consistente de la Elena Baturina, fosta soție a fostului primar al Moscovei, și i-a cerut lui Putin să ofere detalii.

“Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari, așa că acum aș crede că Putin ar trebui să știe răspunsul la această întrebare. Cred că ar trebui să îl facă public”, a spus Trump. “Cred că ar trebui să știm acest răspuns”.

Trump se referea la informațiile dintr-un raport partizan al Senatului publicat cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile din 2020, care s-a concentrat, de asemenea, pe rolul lui Biden în consiliul de administrație al companiei energetice ucrainene Burisma.

Echipa de avocați a lui Hunter Biden a declarat pentru NBC News în 2020 că Biden nu avea “niciun interes” în acea firmă care a primit banii, astfel că “afirmația că a fost plătit cu 3,5 milioane de dolari este falsă”.

În octombrie 2020, Putin a declarat că nu avea cunoștință de nicio legătură de afaceri între Biden și Baturina.

Solicitarea lui Putin, care a fost condamnat pe scară largă pentru lansarea unei invazii neprovocate și mortale în Ucraina, a amintit de solicitarea lui Trump ca guvernul rus, în timpul campaniei prezidențiale din 2016, să găsească și să publice orice e-mailuri aparținând fostului secretar de stat Hillary Clinton, rivala sa democrată.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.