Într-unul dintre cele mai mari cazuri legate de complotul de inlaturare a președintelui Recep Tayyip Erdogan, 337 de foști piloți militari și alți inculpati au fost condamnați la inchisoare pe viata.

Un tribunal turc a condamnat pe viață 337 de foști piloți și alți suspecți din cauza ca au complotat pentru inlaturarea președintelui Recep Tayyip Erdogan într-o tentativă de lovitură de stat eșuată în urmă cu patru ani, a arătat joi un document al instanței obținut de agenția de știri AFP.

Aproape 500 de inculpați au fost acuzați că au efectuat încercarea de răsturnare a guvernului pe 15 iulie 2016, dintr-o bază aeriană lângă capitala Ankara.

Peste 250 de persoane au fost ucise în încercare, în timp ce militarii turci au comandat avioane de război, elicoptere și tancuri, în încercarea de a prelua controlul instituțiilor cheie ale statului.

Procesul a vizat mii de oameni acuzați de implicare în tentativa de lovitură de stat, pe care Ankara a dat vina pe susținătorii predicatorului și omului de afaceri musulman din Statele Unite, Fethullah Gulen.

Anadolu și alte agenții de presă au declarat că cel puțin 25 de piloți F-16 au primit condamnări pe viață – cea mai severă pedeapsă în instanțele turcești – ceea ce înseamnă că nu există nicio posibilitate de eliberare condiționată.

Fostul comandant al forțelor aeriene Akin Ozturk și alții de la baza aeriană Akinci de lângă Ankara au fost acuzați că au dirijat lovitura de stat și au bombardat clădirile guvernamentale, inclusiv Parlamentul, și au încercat să-l omoare pe Erdogan.

Șeful militar al Turciei de atunci , ministrul apărării de acum Hulusi Akar și alți comandanți au fost ținuți captivi timp de câteva ore la bază în noaptea loviturii de stat.

Patru lideri, supranumiți „imami civili” pentru legăturile cu rețeaua lui Gulen, au primit 79 de condamnări pe viață agravate pentru acuzații de tentativă de asasinare a președintelui, crimă și căutare de răsturnare a ordinii constituționale, potrivit Anadolu.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…