Într-unul dintre cele mai mari cazuri legate de complotul de inlaturare a președintelui Recep Tayyip Erdogan, 337 de foști piloți militari și alți inculpati au fost condamnați la inchisoare pe viata.

Un tribunal turc a condamnat pe viață 337 de foști piloți și alți suspecți din cauza ca au complotat pentru inlaturarea președintelui Recep Tayyip Erdogan într-o tentativă de lovitură de stat eșuată în urmă cu patru ani, a arătat joi un document al instanței obținut de agenția de știri AFP.

Aproape 500 de inculpați au fost acuzați că au efectuat încercarea de răsturnare a guvernului pe 15 iulie 2016, dintr-o bază aeriană lângă capitala Ankara.

Peste 250 de persoane au fost ucise în încercare, în timp ce militarii turci au comandat avioane de război, elicoptere și tancuri, în încercarea de a prelua controlul instituțiilor cheie ale statului.

Procesul a vizat mii de oameni acuzați de implicare în tentativa de lovitură de stat, pe care Ankara a dat vina pe susținătorii predicatorului și omului de afaceri musulman din Statele Unite, Fethullah Gulen.

Anadolu și alte agenții de presă au declarat că cel puțin 25 de piloți F-16 au primit condamnări pe viață – cea mai severă pedeapsă în instanțele turcești – ceea ce înseamnă că nu există nicio posibilitate de eliberare condiționată.

Fostul comandant al forțelor aeriene Akin Ozturk și alții de la baza aeriană Akinci de lângă Ankara au fost acuzați că au dirijat lovitura de stat și au bombardat clădirile guvernamentale, inclusiv Parlamentul, și au încercat să-l omoare pe Erdogan.

Șeful militar al Turciei de atunci , ministrul apărării de acum Hulusi Akar și alți comandanți au fost ținuți captivi timp de câteva ore la bază în noaptea loviturii de stat.

Patru lideri, supranumiți „imami civili” pentru legăturile cu rețeaua lui Gulen, au primit 79 de condamnări pe viață agravate pentru acuzații de tentativă de asasinare a președintelui, crimă și căutare de răsturnare a ordinii constituționale, potrivit Anadolu.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Armata americană a efectuat raiduri aeriene în Siria după ce un atac cu dronă a ucis un contractor american

Statele Unite au efectuat joi raiduri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran…

Patriarhul Bartolomeu: Biserica rusă are o parte de vină pentru “crimele” din Ucraina

Șeful creștinilor ortodocși din întreaga lume, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a criticat Biserica…

Coreea de Nord susține că a testat o dronă capabilă să transporte încărăctură nucleară, care poate crea un “tsunami radioactiv”

Coreea de Nord a afirmat vineri că a testat o dronă subacvatică…

Kievul reacționează la propunerea de lege a Dianei Șoșoacă privind anexarea unor teritorii ale Ucrainei de către România

Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă,…

Pescuit ilegal în Marea Neagră: Trei pescadoare bulgărești au fost depistate în zona economică exclusivă a României

Trei pescadoare au fost interceptate în zona economică exclusivă a României, în…

Ciucă: Guvernul va aproba săptămâna viitoare plafonarea prețurilor polițelor RCA

Guvernul României a anunțat că va aproba săptămâna viitoare un proiect de…

Peste 1 milion de persoane au demonstrat în toată Franța împotriva reformei pensiilor

Peste 1 milion de persoane au ieșit joi în stradă în toată…

Memento Mori de la Depeche Mode: un tribut frumos și emoționant adus lui Andrew “Fletch” Fletcher

Cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, Memento Mori,…

Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul în urma unei alerte cu bombă

Un avion Tarom cu destinația București a fost nevoit să aterizeze de…