People gather amidst the rubble in front of Al-Sharouk tower that collapses after being hit by an Israeli air strike, in Gaza City, on May 12, 2021. – An Israeli air strike destroyed a multi-storey building in Gaza City, as Israel continued its heavy bombardment of the Palestinian enclave. Photo by Ashraf Amra
Turcia a recomandat un „mecanism internațional de protecție” pentru civilii palestinieni într-o reuniune de urgență a Organizației de Cooperare Islamică (OIC), în timp ce Israelul și-a continuat agresiunea în Gaza asediată în a șaptea zi consecutivă, în care numărul morților a crescut la 181, inclusiv 52 de copii.

„Aceste eforturi ar trebui să includă și protecția fizică prin formarea unei forțe internaționale de protecție cu contribuții militare și financiare ale țărilor dispuse”, a declarat ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, la reuniunea virtuală a blocului islamic de 57 de membri, duminică, adăugând că un astfel de mecanism este în conformitate cu o rezoluție a Adunării Generale a ONU din 2018.

Este timpul să arătăm unitate și hotărâre pentru Palestina, iar Turcia este gata să facă orice pas necesar, a spus el.

Afirmând că eforturile de normalizare a legăturilor cu Israel au încurajat-o, el a adăugat: “Ar trebui să susținem dreptatea și umanitatea. Nu ar trebui să existe alte considerații. Este timpul să ne arătăm unitatea și decisivitatea. Ummah (comunitatea musulmană) se așteaptă la conducerea noastră și curaj, iar Turcia este gata să întreprindă orice acțiune este necesară. “

Cavusoglu a declarat în cadrul conferinței că Israelul ar trebui să fie tras la răspundere pentru crimele de război și că Curtea Penală Internațională ar putea juca un rol.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook