O imensă statuie aurită a unui câine a fost dezvăluită pe un sens giratoriu din capitala Turkmenistanului de către liderul de lungă durată al țării, care a scris, de asemenea, o odă pentru rasa locală și a dăruit una președintelui rus Vladimir Putin.

Statuia, cu un ecran care prezintă iubiții câini Alabai din Turkmenistan în acțiune înfășurați în jurul piedestalului, se alătură alteia pe o intersecție majoră diferită, acoperită tot cu aur, a însuși președintelui Kurbanguly Berdymukhamedov, așezat pe un cal.

Câinii și caii sunt surse de mândrie națională în națiunea izolată a deșertului, unde sunt folosiți pe scară largă de numeroși păstori tradiționali din populația de șase milioane, care depinde în mare măsură de veniturile din rezervele de gaze naturale.

Berdymukhamedov a condus fosta republică sovietică strict controlată din 2007 și este cunoscut neoficial sub numele de Arkadag sau protector.

Presedintele Kurbanguly Berdymukhamedov calare pe un cal

El a lăudat rasa Alabai, sau câine ciobanesc din Asia Centrală, ca moștenire națională și a scris o carte, precum și o poezie despre ei. El i-a dat lui Putin un cățeluș Alabai în 2017.

Rasa, este cunoscută sub numele de zdrobitor de lupi pentru priceperea sa în paza oilor și caprelor și este, de asemenea, folosită pentru a păzi casele și pentru luptele de câini, un divertisment popular în Turkmenistan.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram