Twitter a fost nevoit să își închidă toate clădirile de birouri și să suspende accesul la ecusoane după ce sute de angajați au respins un ultimatum dat de noul proprietar Elon Musk.

Angajații care lucrează pentru platforma de socializare au avut timp până joi la ora 14.00, ora Pacificului, să selecteze “da” pe un formular Google la întrebarea dacă doresc să rămână la un nou Twitter “hardcore”, potrivit rapoartelor The Verge și New York Times.

Musk a sperat că personalul se va înscrie în “călătoria sa interesantă”. În schimb, angajații au început să posteze mesaje de adio.

În afara sediului central al companiei din San Fransisco, mesajele erau proiectate pe clădire, multe dintre ele referitoare la noul șef al companiei.

De când a preluat conducerea Twitter, în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, Musk a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați cu normă întreagă ai companiei și un număr incalculabil de contractori responsabili de moderarea conținutului și de alte eforturi cruciale.

El a concediat directori de top în prima sa zi ca proprietar al Twitter, în timp ce alții au plecat voluntar în zilele următoare. La începutul acestei săptămâni, a început să concedieze un mic grup de ingineri care l-au contestat în mod public sau în sistemul de mesagerie internă Slack al companiei.

Apoi, în cursul nopții de miercuri spre joi, Musk a trimis un e-mail personalului rămas la Twitter, spunând că în esența sa este o companie de software și servere și le-a cerut angajaților să decidă până joi seara dacă doresc să rămână parte a afacerii.

Musk a scris că angajații “vor trebui să fie extrem de duri” pentru a construi “un Twitter 2.0 revoluționar” și că vor fi necesare ore lungi la intensitate mare pentru a avea succes.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *