Twitter a limitat conținutul a peste 300 de conturi oficiale ale guvernului rus, inclusiv cel al președintelui rus Vladimir Putin, relatează BBC.

Conturile respective nu vor mai fi recomandate în cronologii, notificări sau în alte părți ale site-ului, a precizat Twitter.

Compania a precizat că va lua măsuri împotriva oricărei țări care “restricționează accesul la internetul deschis în timp ce este implicată într-un conflict armat”.

Platforma a fost puternic limitată în Rusia de când a început războiul din Ucraina .

În prezent, Putin are două conturi oficiale pe site-ul de socializare: unul în limba rusă și unul în limba engleză. Acestea au 3,6 milioane și, respectiv, 1,7 milioane de urmăritori.

Twitter a declarat că permiterea oficialilor guvernamentali ruși să posteze liber pe site-ul de socializare, în timp ce în același timp limitează platforma în Rusia “creează un dezechilibru informațional dăunător”.

Ca parte a acțiunii de marți, conținutul a peste 300 de conturi oficiale guvernamentale nu va mai fi “recomandat sau amplificat”. Aceasta înseamnă că puternicul algoritm al Twitter nu va promova aceste conturi.

Conturile guvernamentale rusești vizate includ profilurile oficiale ale ministerelor și ambasadelor, precum și conturile unor oficiali ruși de rang înalt.

Conturile au fost criticate anterior pentru că au răspândit dezinformări în timpul războiului din Ucraina, dar, spre deosebire de tweet-urile de la instituțiile media rusești afiliate statului, acestea nu au fost supuse anterior unei moderări specifice din partea Twitter.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.