Rachetele Storm Shadow au lovit poduri cheie care fac legătura între Crimeea ocupată și Ucraina , în timp ce Kievul și Moscova au făcut schimb de atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Serghei Aksyonov, șeful instalat de Rusia în Crimeea, a declarat că rachetele de croazieră furnizate de Marea Britanie au avariat podul Chongar, care traversează o scurtă porțiune de apă ce separă peninsula de regiunea Kherson.

“Inamicul a lansat un atac cu rachete în apropierea podului Chongar”, a declarat Aksyonov.

Armata rusă a folosit acest drum pentru a-și aproviziona forțele de front din Herson și Zaporojie din Crimeea. Acest lucru a făcut din el o țintă prioritară pentru armata ucraineană, care a lovit, de asemenea, podul în iunie.

Vladimir Saldo, guvernatorul instalat de Rusia în Herson, a publicat o fotografie a unui crater pe pod și a declarat că un alt pod, mai mic, aflat în apropiere, a fost de asemenea lovit.

Armata ucraineană a confirmat loviturile, despre care a spus că au “lovit două căi de comunicare cheie ale ocupanților”.

Loviturile asupra podului au avut loc după un bombardament intens al Rusiei asupra Ucrainei și un alt presupus atac cu drone ucrainene asupra Moscovei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook