Serviciul de securitate internă al Ucrainei a arestat două persoane care ar fi lucrat pentru serviciile de informații rusești și care plănuiau să îl ucidă pe ministrul ucrainean al apărării și pe șeful agenției sale de informații militare, potrivit The Guardian.

Serviciul de securitate ucrainean a dejucat presupusul complot al agenției ruse de informații militare GRU de a folosi un grup de sabotaj pentru a comite trei asasinate, inclusiv cel al unui important activist ucrainean, a anunțat luni agenția într-un comunicat.

Nu a existat nicio reacție imediată la declarația Ucrainei din partea Moscovei sau a presei ruse de stat.

Suspecții, unul dintre ei locuitor al regiunii Luhansk din estul țării, aflată în mâinile separatiștilor susținuți de Rusia, iar celălalt locuitor al capitalei Ucrainei, Kiev, au primit promisiuni de până la 150.000 de dolari de la intermediarii ruși pentru uciderea fiecăreia dintre țintele lor, a declarat SBU.

Bărbatul din regiunea Luhansk a intrat în Ucraina din Belarus și a fost reținut în orașul Kovel, în nord-vestul Ucrainei, împreună cu rezidentul din Kiev, se arată în comunicat.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…