Comandamentul operațional al Administrației militare regionale din Odesa afirmă că o navă rusească a fost distrusă în Marea Neagră, în apropiere de Odesa.

“Atenție, Odesa! Nava rusească s-a dus dracu până la urmă. Inamicul a suferit o pierdere. O navă inamică în minus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major, Serhiy Bratchuk, pe Facebook

Cartierul general operațional nu a oferit detalii despre lovitura asupra navei de război inamice.

“Nu există încă o confirmare dacă a fost o navă de patrulare sau o navă de rachete, dar cu siguranță este o navă inamică în minus”, a declarat Bratchuk.

Update: Potrivit oficialilor ucraineni, nava de patrulare distrusă se numește “Vasily Bykov” și face parte din cel mai nou proiect al marinei ruse.

Nava a participat la atacul de pe Insula Șerpilor din 24 februarie 2022, în prima zi a invaziei rusești din 2022 în Ucraina, împreună cu crucișătorul rusesc Moskva. Această confruntare s-a încheiat cu preluarea de către ruși a Insulei Șerpilor.

Proiectul 22160 este o serie de nave de patrulare de mari dimensiuni care se construiește pentru Marina rusă. Navele sunt destinate în principal unor sarcini precum patrularea, monitorizarea și protecția în mările deschise și închise. Prima navă a fost proiectată în februarie 2014, iar până în decembrie 2016 erau în construcție cinci nave. Prima navă s-a alăturat Marinei ruse în decembrie 2018, potrivit Wikipedia.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.