Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara sa se grăbește să finalizeze 2000 km de linii defensive pe măsură ce forțele ruse își intensifică ofensiva. El a estimat că finalizarea la timp a acestui sistem de apărare pe trei niveluri este esențială pentru respingerea inamicului.

Construcția acestor fortificații reflectă schimbarea dinamcii războiului, cu forțele ruse înregistrând câteva câștiguri teritoriale pe fondul problemelor cu care se confruntă armata ucraineană din cauza stocurilor tot mai reduse de muniție și echipament militar. Ofensiva ucraineană din toamna anului trecut, sprijinită de arme furnizate de Occident, nu a adus rezultatele scontate.

Experții militari estimează că extinderea liniilor defensive ucrainene va reduce capacitatea Rusiei de a avansa sau de a exploata câștigurile tactice în cadrul operațiunilor ofensive în desfășurare. Totuși, dacă Ucraina nu va primi sprijin militar suficient din partea aliaților săi occidentali, forțele ruse ar putea câștiga un avantaj semnificativ până în vară.

Deși situația de pe front s-a stabilizat în ultimele săptămâni, rezistența ucraineană va depinde în mare măsură de capacitatea de a-și consolida apărarea și de continuarea ajutorului internațional. Contrar unor rapoarte anterioare privind unele pierderi teritoriale, președintele Zelenski a afirmat că ofensiva Rusiei a fost oprită pe scară largă, dar efortul de război se prelungește.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…