Pacientii diagnosticati cu COVID-19 care decedeaza in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu vor fi dusi intr-un nou container, al doilea, situat in curtea spitalului, langa morga.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile,

Noul container, donat de un cetatean, este prevazut cu o instalatie de climatizare montata de o companie cunoscuta din industria alimentara, pentru a asigura temperatura si conditiile optime pentru pastrarea cadavrelor, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul administrativ al unitatii spitalicesti, Robert Fotache.

“La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru ca nicio firma nu a vrut sa intre in curtea spitalului si atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispozitie un container, iar firma Scandia ne-a venit in ajutor si ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat directorul Robert Fotache.

In acest moment exista doua containere pentru decedatii COVID-19 langa morga SCJU, insa doar unul este momentan ocupat. Directorul administrativ a spus ca a fost adus al doilea container, cu conditii optime, pentru a face fata, daca numarul de decese din cauza noului coronavirus va mai creste.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…