Pacientii diagnosticati cu COVID-19 care decedeaza in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu vor fi dusi intr-un nou container, al doilea, situat in curtea spitalului, langa morga.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile,

Noul container, donat de un cetatean, este prevazut cu o instalatie de climatizare montata de o companie cunoscuta din industria alimentara, pentru a asigura temperatura si conditiile optime pentru pastrarea cadavrelor, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul administrativ al unitatii spitalicesti, Robert Fotache.

“La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru ca nicio firma nu a vrut sa intre in curtea spitalului si atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispozitie un container, iar firma Scandia ne-a venit in ajutor si ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat directorul Robert Fotache.

In acest moment exista doua containere pentru decedatii COVID-19 langa morga SCJU, insa doar unul este momentan ocupat. Directorul administrativ a spus ca a fost adus al doilea container, cu conditii optime, pentru a face fata, daca numarul de decese din cauza noului coronavirus va mai creste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia a declarat victoria în orașul Mariupol, după ce ultimii apărători aflați în uzina Azovstal au depus armele

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, i-a raportat președintelui Vladimir Putin “eliberarea…