Liderul regiunii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia, Serghei Aksenov, a acuzat Kievul că a bombardat platformele de foraj din Marea Neagră, aparținând companiei de gaze Chernomorneftegaz, cu sediul în Crimeea. Oficialii ucraineni nu au comentat încă presupusul atac.

“Astăzi, la ora 8 dimineața, inamicul a lovit platformele noastre de foraj ale Chornomornaftogaz, a scris luni Aksenov pe canalul său de Telegram. “Sunt în contact cu colegii de la Ministerul Apărării [al Federației Ruse] și FSB, lucrăm la salvarea oamenilor”.

Potrivit lui Aksenov, cinci persoane au fost salvate după presupusul atac, dintre care trei au fost rănite, dar eforturile de căutare și salvare a celorlalți muncitori sunt în curs de desfășurare.

Anterior, mai multe canale de Telegram au relatat că forțele ucrainene au lovit puternic Insula Șerpilor, care se află sub controlul Forțelor Armate Ruse. Cu toate acestea, partea rusă nu a confirmat această informație.

Două platforme de foraj ucrainene, “Petro Godovanets” și “Ukraina”, au fost confiscate de trupele rusești în martie 2014, când Moscova a anexat Crimeea. Platformele sunt folosite nu doar pentru foraj, ci și pentru recunoaștere, iar în 2015 au fost mutate la câmpul de gaze Halitsynske, care se află la 130 de kilometri de orașul ucrainean Odesa.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.