Un avion Antonov An-26 cu 28 de persoane la bord a dispărut în zona Peninsulei Kamceatka din Rusia a transmis ministerul pentru situații de urgență din țară. După mai multe ore de căutari, aeronava a fost găsită prăbușită într-un deal. Din nefericire, nimeni nu a supraviețuit impactului.

Din primele informații se pare că avionul s-a lovit de o stâncă, în timp ce se pregătea să aterizeze în condiții de vizibilitate redusă.

Autoritatea de aviație civilă rusă a confirmat că locul accidentului avionului a fost găsit după ce ministerul de urgență a trimis un elicopter și a desfășurat echipe la sol pentru a căuta aeronava dispărută.

La bord erau 22 de pasageri și șase membrii ai echipajului, a declarat ministerul. Olga Mokhireva, primarul orașului Palana, se afla printre pasageri, a declarat agenția TASS citată de autoritățile locale.

Vremea din zonă era înnorată în momentul dispariției avionului, au raportat agențiile de presă rusești. TASS a declarat că aeronava implicată a funcționat din 1982.

Standardele rusești de siguranță a aviației s-au îmbunătățit în ultimii ani, dar accidentele, în special care implică avioane îmbătrânite în regiunile îndepărtate, nu sunt neobișnuite.

Tipul de avion din epoca sovietică, încă folosit pentru zboruri militare și civile în unele țări, a fost implicat în zeci de accidente mortale de când a intrat în serviciu în urmă cu aproximativ 50 de ani.

Un avion similar s-a prăbușit într-o pădure din Kamchatka în 2012 într-un accident care a ucis 10 persoane pe același traseu. Anchetatorii au spus că ambii piloți erau beți în momentul prăbușirii.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…