Un avion de mici dimensiuni, înmatriculat în România, s-a prăbușit, duminică, peste o clădire din San Donato Milanese, o comună din apropiere de Milano. Pilotul – milionarul român Dan Petrescu – copilotul și cei 6 pasageri, între care și un copil, și-au pierdut viața.

Aeronava decolase de pe aeroportul Liante, în jurul orei  13.03, cu destinația Sardinia, iar la scurt timp, 13.12, s-a prăbușit. Accidentul a avut loc lângă o stație de metrou din zona suburbană a orașului Milano, au transmis oficialii.

Oamenii din zonă au auzit o explozie puternică, atunci când avionul, model Pilatus PC 12, înmatriculat în România, s-a prăbușit în clădirea de două etaje, care era goală la acel moment, fiind în curs de renovare, scrie Repubblica.

Consulatul General al României la Milano anunță că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Cine este milionarul român care pilota avionul

Potrivit presei, Dan Petrescu este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro, făcută în mare parte din imobiliare. Dan Petrescu a fost partenerul de afaceri al lui Ion Ţiriac imediat după Revoluţie.

Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-a întors în ţară din Germania imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat de afaceri cu Ion Ţiriac. Are cetățenie germană și a fost implicat atât în sectorul auto cât şi în cel imobiliar.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…