Un zbor Tarom care decolase duminică seara de pe Aeroportul Henri Coandă din București cu destinația Chișinău a fost nevoit să se întoarcă din cauza unei lovituri de fulger, anunță compania.

Avionul Boeing 737-800NC, care decolase la ora 22:10 cu 53 de pasageri la bord, a revenit la București la mai puțin de o oră de zbor, la ora 23:20. Piloții au transmis controlorilor de trafic aerian că trebuie să întoarcă aeronava din cauza unei posibile lovituri de fulger.

Compania Tarom a confirmat luni dimineață că avionul a fost lovit de fulger pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile și că de aceea a revenit la sol pentru inspectare tehnică. Niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost afectat.

Cei 53 de pasageri ai zborului au fost preluați de o altă aeronavă Boeing 737 și au ajuns la Chișinău la ora 02:07, după o întârziere de aproximativ 3 ore și 10 minute. Avionul inițial se află în prezent în inspectare tehnică după incident.

Compania Tarom a precizat că structura aeronavelor este concepută să reziste la astfel de incidente cauzate de descărcări electrice din atmosferă, fulgerele neputând afecta în mod major capacitatea de zbor. Totuși, din motive de siguranță, avionul a revenit pe aeroport.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…