Autoritatile s-au sesizat şi vor deschide o anchetă pentru a cerceta dacă doza de vaccin AstraZeneca din lotul cu probleme a contribuit la decesul bărbat din Gorj .

Barbatul, în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat la centrul de vaccinare din Bumbeşti-Jiu, pe 28 februarie, unde i s-a administrat prima doză de ser Oxford/AstraZeneca din lotul ABV 2856.

Acesta a decedat a doua zi pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu.

La acel moment, reprezentanţii CNCAV au precizat că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

„A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului”, au transmis reprezentanţii CNCAV. 

Tot din acest lot, au fost imunizate la Gorj aproape 1.500 de persoane, majoritatea fiind cadre didactice.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că bărbatul avea antecedente de infarct miocardic și nu există nici o legătură între acest deces și administrarea vaccinului anti-Covid.

Nu există nici o legătură între moartea bărbatului și administrarea vaccinului anti-Covid. Era vorba de o persoană care avea antecedente de infarct miocardic. Tot ceeea ce s-a intamplat a fost un alt episod de infarct miocardic.

Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. În acest moment nu există nici o legătură care să ateste o legătură între vaccin și aceste evenimente trombotice”, a spus Valeriu Gheorghiță la Aleph News.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…