Un italian în vârstă de 50 de ani, dornic să facă rost de un certificat Covid, a încercat să se vaccineze într-un braț fals din silicon.

Episodul bizar de la un centru de vaccinare din Biella, un oraș din apropiere de Torino, a avut loc la o săptămână după ce Italia a anunțat măsuri care interzic persoanelor nevaccinate să participe la o serie de activități sociale, culturale și sportive.

După îndeplinirea formalităților birocratice, inclusiv semnarea unui formular de consimțământ în fața unui medic, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-a așezat și și-a ridicat mâneca cămășii în timp ce se pregătea ca un asistent sanitar să-i administreze doza.

Inițial, asistentul sanitar nu a observat nimic ciudat, deoarece siliconul arăta asemănător cu pielea. Dar după ce s-a uitat mai atent și a atins brațul, medicul i-a cerut bărbatului să-și scoată cămașa. Planul i-a fost dejucat, iar bărbatul, care nu a fost numit, a încercat apoi să-l convingă pe asistentul sanitar să închidă ochii.

„M-am simțit ofensată ca profesionist”, a declarat Filippa Bua pentru La Repubblica. „Culoarea brațului m-a făcut să mă îndoiesc, așa că l-am rugat pe bărbat să-mi arate tot brațului stâng. Era bine făcut, dar nu avea aceeași culoare [ca restul brațului]”. Bărbatul i-a spus: „Ți-ai fi imaginat că aș avea un asemenea fizic?”

„Promptitudinea și priceperea lucrătorului sanitar au distrus planurile bărbatului, care va trebui acum să răspundă în fața justiției”, a declarat Alberto Cirio, președintele Piemontului, într-o declarație comună cu Luigi Icardi, consilierul regional pentru sănătate.

De luni, 6 decembrie, intră în vigoare “super-certificatul verde” care va fi eliberat doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu schema completă şi celor care au trecut prin boală. Noul document va permite accesul în restaurante, baruri, cinematografe, teatre şi alte locuri de agrement.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…