Foto: Christof STACHE / AFP

Un colonel în retragere al armatei americane este acuzat că a dezvăluit informații clasificate ale Pentagonului legate de invazia Rusiei în Ucraina către o persoană pe care a cunoscut-o pe un site de matrimoniale străin.

David Franklin Slater, în vârstă de 63 de ani, care lucra ca civil la Comanda Strategică a Statelor Unite, este acuzat că a divulgat ilegal informații de apărare națională sensibile, începând din februarie până în aprilie 2022.

Potrivit documentelor de la dosar, el a comunicat cu o persoană care se prezenta ca o femeie din Ucraina pe siteul de dating.

Persoana a cerut informații de la Slater, referindu-se la el ca fiind “agentul ei secret” și “iubitul ei informator secret”, potrivit actului de acuzare. “Iubite Dave, oare NATO și Biden au un plan secret pentru a ne ajuta?”, a întrebat persoana, printre alte câteva propuneri prin care îi cerea lui Slater informații clasificate.

Comandamentul Strategic al Statelor Unite este unul dintre cele 11 comandamente combatante unificate din cadrul Departamentului Apărării și își are sediul la baza aeriană Offutt, lângă Omaha, Nebraska. Acesta este responsabil, printre altele, de descurajarea nucleară.

Deși avea acces la informații clasificate în calitate de civil la Comanda Strategică a SUA, Slater este acuzat că a divulgat ilegal secrete militare americane.

Slater urmează să apară marți în fața justiției și risca până la 10 ani de închisoare pentru fiecare acuzație de conspirație și transmitere de informații de apărare națională

Luni, fostul membru al Gărzii Naționale Aeriene Jack Teixeira a primit 16 ani de închisoare pentru divulgarea de informații clasificate ale Pentagonului.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…