Un colonel care ocupa funcția de director adjunct al unuia dintre colegiile de top ale marinei ruse a fost găsit mort în circumstanțe misterioase, potrivit rapoartelor locale, realtează Daily Beast.

Vadim Boyko ar fi fost responsabil de mobilizarea trupeleor recent chemate în cadrul ordinul dat de Vladimir Putin pentru războiul împotriva Ucrainei.

Acesta s-ar fi prezentat miercuri dimineața devreme la Școala Navală Superioară Makarov Pacific din Vladivostok – și apoi a fost găsit cu cel puțin o rană prin împușcare.

Mai multe rapoarte ale presei locale s-au grăbit să considere că moartea sa a fost o sinucidere, Far Eastern Gazette relatând că “și-a tras un glonț în tâmplă”. Publicația a precizat că sinuciderea lui Boyko a fost confirmată cu surse din cadrul Flotei Pacificului prin intermediul unui post de televiziune local.

“Da, colonelul Boyko s-a sinucis între zidurile [colegiului naval]”, au declarat sursele anonime, citate.

Cu toate acestea, relatările canalului rusesc Telegram Baza au descris o serie de evenimente foarte diferite.

Canalul, citând surse nespecificate, a declarat că mai multe focuri de armă au fost auzite în afara biroului lui Boyko chiar înainte ca sergentul de birou să intre și să găsească cadavrul acestuia cu cinci răni de glonț în piept.

La fața locului nu a fost găsit niciun bilet de adio, potrivit Baza, iar anchetatorii au găsit cinci cartușe și patru pistoale Makarov.

Moartea sa vine la doar o lună după ce un comisar militar din regiunea Primorskii a fost găsit mort, autoritățile locale susținând doar că “inima sa s-a oprit”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…