Oficialii nord-coreeni cer mostre de scris de mână de la mii de locuitori din Phenian după ce a apărut un graffiti care îl insultă pe liderul suprem Kim Jong-un, un semn rar de nemulțumire în rândul elitei din capitală.

Mesajul “Kim Jong-un, fiu de cățea. Oamenii mor de foame din cauza ta” a fost mâzgălit pe peretele unui apartament din cartierul Pyongchon, un cartier relativ luxos, pe 22 decembrie, potrivit site-ului de știri Daily NK.

În acel moment, avea loc o reuniune importantă a Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere. Autoritățile locale au reacționat rapid, izolând zona și ștergând mesajul, dar nu înainte ca unele persoane să raporteze acest lucru către Daily NK.

Operat de disidenți și dezertori, organul de presă cu sediul la Seul are o rețea de “cetățeni reporteri” sub acoperire în Coreea de Nord și China.

Sursele au declarat că, de atunci, ofițerii au mers din ușă în ușă în blocurile de apartamente și în întreprinderile din apropiere pentru a lua mostre de scris de mână și pentru a interoga localnicii cu privire la mișcările lor în ziua în care a apărut mesajul.

Mii de camere de luat vederi au fost instalate în tot orașul de când Kim a venit la putere în 2011, iar ofițerii vor inspecta, probabil, de asemenea, imaginile de pe acestea, potrivit raportului.

Graffiti-ul are loc în contextul în care Coreea de Nord se confruntă cu o criză alimentară gravă, pe fondul închiderii granițelor din cauza pandemiei Covid-19 și a inundațiilor grave din ultimii ani. Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a estimat că, numai în acest an, țara are un deficit de 860.000 de tone de produse, echivalentul a aproximativ 2,3 luni de hrană.

Locuitorii raportează acum chiar și o penurie de ulei de gătit, a raportat luni Radio Free Asia, iar prețurile pentru rezervele limitate disponibile au crescut de patru ori.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…