Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Sumatra de Nord, Indonezia, a găsit un meteorit fierbinte în fața reședinței sale într-o după-amiază după ce s-a prăbușit pe acoperișul casei sale.

Piatra spațială, care cântărea în jur de 2,1 kg, s-a dovedit a fi în valoare de aproximativ 2,48 milioane USD, potrivit Daily Mail.

Josua Hutagalung, un producător de sicrie, lucra atunci când stânca a aterizat lângă casa sa la 1 august 2020.

Hutagalung a declarat presei locale Kompas că meteoritul era încă cald când l-a scos din pământ.

Se estimează că roca spațială are aproximativ 4,5 miliarde de ani.

Potrivit Institutului Lunar și Planetar din Texas, S.U.A., meteoritul este clasificat drept condrit carbonic CM1 / 2, un soi extrem de rar.

Datorită rarității sale, este în valoare de aproximativ 857 dolari SUA (1.149 dolari SUA) pe gram, ceea ce face ca piatra lui Hutagalung să fie în valoare de aproximativ 2,48 milioane dolari

Potrivit stirilor locale, unul dintre fiii lui Hutagalung i-a spus să nu vândă meteoritul.

Producătorul de sicrie a fost reticent să vândă meteoritul la început, crezând că este un semn de noroc pentru familia și satul său, vânzând doar un mic fragment din meteorit, care cântărea în jur de 94,2 g.

Cu toate acestea, până la mijlocul lunii septembrie, a decis să vândă si restul către trei dealeri separați, care ulterior le-au vândut colecționarilor.

Potrivit lui Hutagalung, el intenționează să folosească o parte din bani pentru a construi o biserică în comunitatea sa.

“De asemenea, mi-am dorit întotdeauna o fiică și sper că acesta este un semn că voi avea norocul acum să am una”, a declarat tatăl celor trei pentru The Sun.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fourteen − 5 =