Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe din 1955 a devenit cea mai scumpă mașină din lume, fiind vândută pentru suma uimitoare de 135 de milioane de euro, a anunțat joi casa RM Sotheby’s.

Vehiculul a fost vândut cu aproape triplu față de recordul anterior, stabilit în 2018 de un Ferrari 250 GTO din 1962, care a fost vândut cu peste 48 de milioane de dolari.

Licitația pe bază de invitație a avut loc pe 5 mai la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, Germania, a precizat casa de licitații.

Mașina este unul dintre cele doar două prototipuri construite de departamentul de curse Mercedes-Benz și poartă numele creatorului și inginerului șef, Rudolf Uhlenhaut, potrivit RM Sotheby’s.

“Cumpărătorul privat a fost de acord ca 300 SLR Uhlenhaut Coupe să rămână accesibil pentru expunere publică la ocazii speciale, în timp ce al doilea 300 SLR Coupe original rămâne în proprietatea companiei și va continua să fie expus la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart”, a adăugat casa de licitații.

RM Sotheby’s a precizat că veniturile obținute în urma licitației vor fi folosite pentru a crea un fond Mercedes-Benz la nivel mondial, care va finanța cercetarea în domeniul științei mediului și al decarbonizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…