Evgheni Prigozhin, un om de afaceri rus care a fondat grupul militar privat Wagner, a declarat duminică că un fost mercenar care a fost filmat în timp ce era executat cu o lovitură de baros în cap după ce a schimbat tabăra în războiul din Ucraina este un trădător.

Prigozhin, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a răspuns la o înregistrare video neverificată distribuită pe Telegram, în care se vede cum un bărbat identificat ca fiind un fost mercenar Wagner este executat după ce a recunoscut că a schimbat tabăra în septembrie pentru a “lupta împotriva rușilor”.

În filmare, bărbatul, care și-a dat numele ca fiind Evgheni Nuzhin, în vârstă de 55 de ani, era arătat cu capul lipit cu bandă adezivă de un zid de cărămidă. El a spus că a fost răpit la Kiev pe 11 octombrie și a ajuns într-o pivniță.

foto: Captură video

“Am fost lovit în cap, mi-am pierdut cunoștința și am ajuns în această pivniță”, a spus el. “Mi-au spus că urma să fiu judecat”.

În timp ce spunea aceste cuvinte, un bărbat neidentificat care zăbovea în haine de luptă în spatele lui Nuzhin, i-a lovit cu un baros în partea laterală a capului și în gât.

Nuzhin s-a prăbușit pe podea, iar bărbatul neidentificat i-a aplicat o altă lovitură la cap.

Rugat să comenteze videoclipul execuției, Prigozhin a declarat, în remarci publicate de purtătoarea sa de cuvânt, că videoclipul ar trebui să se numească “Un câine primește moartea unui câine”.
“Nuzhin și-a trădat poporul, și-a trădat camarazii, a trădat în mod conștient”, a declarat Prigozhin, care a fost sancționat de Statele Unite și Uniunea Europeană pentru rolul său în Wagner. “Nuzhin a fost un trădător”, a spus Prigozhin.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook