Foto ilustrativ. Sursa: MApN

Un militar al Armatei Române a murit în timpul unui exerciţiu la poligonul de la Smârdan, în judeţul Galați, potrivit unor surse din Ministerul Apărării, citate de TVR.

Militarul român avea 36 de ani și ar fi murit strivit de tanc în timpul unor exerciții de manevrare a tehnicii militare.

Mai multe ambulanțe ale SMURD au ajuns în zonă, dar tot ce s-a mai putut face a fost constatarea decesului.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis vineri un mesaj de condoleanțe familiei militarului mort.

“Sunt alături de familia militarului care și-a pierdut viața la Smârdan, pe timpul activității de instruire cu tancurile. Din păcate, o activitate de instruire de rutină s-a transformat într-o tragedie. Un om tânăr, de 36 de ani, și-a pierdut viața la datorie. Transmit condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis pe facebook Nicolae Ciucă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, este vorba despre plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați .

“O veste tristă din Poligonul Smârdan din Galați. Plutonierul Sebastian Șerban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galați a decedat astăzi pe timpul activităților de instruire în cadrul unui exercițiu de conducere a tancului, fără trageri de luptă, în Poligonul Smârdan din județul Galați.

Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment în care a fost prins între tancul aflat în mișcare și una dintre laturile amplasamentului.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgență 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fața locului. Din păcate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viața.

În acest moment, Poliția Judiciară Galați efectuează cercetări la fața locului, a fost înștiințat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 și era căsătorit.

Conducerea MApN își exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment și este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul MApN.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.