Un cutremur de mică adâncime cu magnitudinea 6,4 a lovit regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, după ce aceasta a fost devastată la începutul acestei luni de cutremure care au ucis zeci de mii de oameni.

Seismul s-a produs luni seara la o adâncime de 10 km, a declarat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). Primarul orașului Hatay, Lutfu Savas, a declarat pentru postul de televiziune HaberTurk că a primit rapoarte despre unele persoane blocate sub dărâmături după ultimul cutremur. Trei persoane au fost ucise și peste 200 au fost rănite, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu.

În Samandag, unde Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din țară, AFAD, a raportat o persoană decedată, locuitorii au declarat că mai multe clădiri s-au prăbușit, dar că cea mai mare parte a orașului a fugit deja după cutremurele inițiale. Mormane de dărâmături și mobilier aruncat se aliniau pe străzile întunecate și abandonate.Muna Al Omar a declarat că se afla într-un cort într-un parc din centrul Antakiei când pământul a început să se clatine din nou.

Bilanțul victimelor cutremurelor de acum două săptămâni a ajuns la 41.156 de morți în Turcia, a anunțat luni AFAD, și se așteaptă ca acesta să crească și mai mult, în condițiile în care se știe că 385.000 de apartamente au fost distruse sau grav avariate și multe persoane sunt încă dispărute.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că luna viitoare vor începe lucrările de construcție pentru aproape 200.000 de apartamente în 11 provincii din Turcia afectate de cutremur.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram