Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că un nou lot de sisteme de rachete HIMARS a fost deja livrat din SUA către Ucraina.

“Au sosit încă 4 HIMARS de la partenerii noștri americani! Mulțumesc președintelui SUA, Joe Biden, secretarului apărării Lloyd Austin III & poporului american. Vremea HIMARS: timp bun pentru ucraineni și timp rău pentru ocupanți. Vești bune în ajunul Ramstein 6, unde voi merge mâine. Vor fi mai multe”, a postat pe Twitter ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov.

Sitemele HIMARS au schimbat calculele de pe câmpul de luptă din Ucraina. Zeci de depozite importante de aprovizionare rusești, folosite pentru a stoca muniția de artilerie, au fost distruse de rachete HIMARS în ultimile săptămâni. Ucrainenii au atacat, de asemenea, poduri de legătură și posturi de comandă rusești. Totodată, HIMARS au mai contribuit la distrugerea sistemele rusești de apărare aeriană, permițând forțelor aeriene ucrainene o mai mare libertate pentru a sprijini lupta la sol.

Potrivit The New York Times, Ucraina dispune în prezent de 16 sisteme HIMARS furnizate de SUA și 10 sisteme MLRS furnizate de alți aliați.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *