S-a demonstrat că două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tratarea artritei reumatoide reduc semnificativ riscul de mortalitate la pacienții cu Covid-19 internati la terapie intensivă.

În conformitate cu noile îndrumări ale Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie care urmează să fie emise de guvern, pacienților cu afecțiuni critice spitalizați cu boala li se va oferi acces la tocilizumab și sarilumab, ambele fiind medicamente imunosupresoare și pot îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

Studiul clinic Remap-Cap, finanțat de guvernul britanic, a constatat că tratamentele au redus riscul de mortalitate la un sfert atunci când sunt administrate pacienților în decurs de o zi de la intrarea în terapie intensivă alături de un corticosteroid, cum ar fi dexametazona – primul medicament dovedit că reduce mortalitatea.

Pacienții care au primit acest tratament au iesit din terapie intensivă în medie cu șapte până la 10 zile mai devreme, a adăugat studiul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a descris știrea ca „o altă dezvoltare importantă în găsirea unei ieșiri din această pandemie”, în timp ce profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat că a marcat „un pas semnificativ înainte pentru creșterea supraviețuirii pacienților aflați în terapie intensivă” .

Constatările, care au fost prezentate unui jurnal evaluat de medici, se bazează pe o analiză a 803 pacienți, dintre care 353 au fost tratati cu tocilizumab și 48 cu sarilumab.

Majoritatea pacienților au fost tratați și cu corticosteroizi și au primit sprijin respirator.

Mortalitatea spitalicească a fost de 27,3% în rândul pacienților care au primit tocilizumab sau sarilumab, comparativ cu 35,8% din pacienții din grupul de control care nu au primit medicamentele, au spus cercetătorii.

Profesorul Anthony Gordon, coordonatorul Remap-Cap, a declarat: „Aceasta este o constatare semnificativă care ar putea avea implicații imediate pentru cei mai bolnavi pacienți cu Covid-19.

„Am constatat că printre pacienții adulți cu boală critică – cei care primesc sprijin pentru respirație în terapie intensivă – tratamentul cu aceste medicamente le poate îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

„Într-un moment în care spitalizările și decesele provocate de Covid-19 cresc în Marea Britanie, este crucial să continuăm să identificăm tratamente eficiente care pot contribui la schimbarea valului împotriva acestei boli.

“Pentru fiecare 12 pacienți pe care îi tratați cu aceste medicamente, vă așteptați să salvați o viață. Este un efect mare.”, a declarat profesorul Anthony Gordon.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Ambasadorul Poloniei în Franța: Polonia va fi nevoită să intre în război dacă Ucraina nu reușește să se apere singură

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că…

Kim Jong Un face apel la pregătirea unui atac nuclear împotriva SUA și Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui…

Putin a vizitat orașul ucrainean ocupat Mariupol, potrivit presei ruse de stat

Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică…

Banca elvețiană UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de dolari

Gigantul bancar UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de…

Președintele chinez va sosi astăzi la Moscova

Președintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească astăzi la Moscova cu…