S-a demonstrat că două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tratarea artritei reumatoide reduc semnificativ riscul de mortalitate la pacienții cu Covid-19 internati la terapie intensivă.

În conformitate cu noile îndrumări ale Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie care urmează să fie emise de guvern, pacienților cu afecțiuni critice spitalizați cu boala li se va oferi acces la tocilizumab și sarilumab, ambele fiind medicamente imunosupresoare și pot îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

Studiul clinic Remap-Cap, finanțat de guvernul britanic, a constatat că tratamentele au redus riscul de mortalitate la un sfert atunci când sunt administrate pacienților în decurs de o zi de la intrarea în terapie intensivă alături de un corticosteroid, cum ar fi dexametazona – primul medicament dovedit că reduce mortalitatea.

Pacienții care au primit acest tratament au iesit din terapie intensivă în medie cu șapte până la 10 zile mai devreme, a adăugat studiul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a descris știrea ca „o altă dezvoltare importantă în găsirea unei ieșiri din această pandemie”, în timp ce profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat că a marcat „un pas semnificativ înainte pentru creșterea supraviețuirii pacienților aflați în terapie intensivă” .

Constatările, care au fost prezentate unui jurnal evaluat de medici, se bazează pe o analiză a 803 pacienți, dintre care 353 au fost tratati cu tocilizumab și 48 cu sarilumab.

Majoritatea pacienților au fost tratați și cu corticosteroizi și au primit sprijin respirator.

Mortalitatea spitalicească a fost de 27,3% în rândul pacienților care au primit tocilizumab sau sarilumab, comparativ cu 35,8% din pacienții din grupul de control care nu au primit medicamentele, au spus cercetătorii.

Profesorul Anthony Gordon, coordonatorul Remap-Cap, a declarat: „Aceasta este o constatare semnificativă care ar putea avea implicații imediate pentru cei mai bolnavi pacienți cu Covid-19.

„Am constatat că printre pacienții adulți cu boală critică – cei care primesc sprijin pentru respirație în terapie intensivă – tratamentul cu aceste medicamente le poate îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

„Într-un moment în care spitalizările și decesele provocate de Covid-19 cresc în Marea Britanie, este crucial să continuăm să identificăm tratamente eficiente care pot contribui la schimbarea valului împotriva acestei boli.

“Pentru fiecare 12 pacienți pe care îi tratați cu aceste medicamente, vă așteptați să salvați o viață. Este un efect mare.”, a declarat profesorul Anthony Gordon.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Cel puțin 24 de copii și 11 adulți au fost uciși joi într-un atac armat în Thailanda

Cel puțin 24 de copii și 11 adulți au fost uciși joi…

Rezervele de gaz ale Europei sunt aproape pline pentru iarnă. Directorul AIE se teme că anul viitor ar putea fi foarte dificil

În timp ce depozitele de gaz ale Europei pentru această iarnă sunt…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…