S-a demonstrat că două medicamente utilizate în mod obișnuit pentru tratarea artritei reumatoide reduc semnificativ riscul de mortalitate la pacienții cu Covid-19 internati la terapie intensivă.

În conformitate cu noile îndrumări ale Serviciului National de Sanatate din Marea Britanie care urmează să fie emise de guvern, pacienților cu afecțiuni critice spitalizați cu boala li se va oferi acces la tocilizumab și sarilumab, ambele fiind medicamente imunosupresoare și pot îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

Studiul clinic Remap-Cap, finanțat de guvernul britanic, a constatat că tratamentele au redus riscul de mortalitate la un sfert atunci când sunt administrate pacienților în decurs de o zi de la intrarea în terapie intensivă alături de un corticosteroid, cum ar fi dexametazona – primul medicament dovedit că reduce mortalitatea.

Pacienții care au primit acest tratament au iesit din terapie intensivă în medie cu șapte până la 10 zile mai devreme, a adăugat studiul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a descris știrea ca „o altă dezvoltare importantă în găsirea unei ieșiri din această pandemie”, în timp ce profesorul Jonathan Van-Tam, ofițerul medical adjunct al Angliei, a declarat că a marcat „un pas semnificativ înainte pentru creșterea supraviețuirii pacienților aflați în terapie intensivă” .

Constatările, care au fost prezentate unui jurnal evaluat de medici, se bazează pe o analiză a 803 pacienți, dintre care 353 au fost tratati cu tocilizumab și 48 cu sarilumab.

Majoritatea pacienților au fost tratați și cu corticosteroizi și au primit sprijin respirator.

Mortalitatea spitalicească a fost de 27,3% în rândul pacienților care au primit tocilizumab sau sarilumab, comparativ cu 35,8% din pacienții din grupul de control care nu au primit medicamentele, au spus cercetătorii.

Profesorul Anthony Gordon, coordonatorul Remap-Cap, a declarat: „Aceasta este o constatare semnificativă care ar putea avea implicații imediate pentru cei mai bolnavi pacienți cu Covid-19.

„Am constatat că printre pacienții adulți cu boală critică – cei care primesc sprijin pentru respirație în terapie intensivă – tratamentul cu aceste medicamente le poate îmbunătăți șansele de supraviețuire și recuperare.

„Într-un moment în care spitalizările și decesele provocate de Covid-19 cresc în Marea Britanie, este crucial să continuăm să identificăm tratamente eficiente care pot contribui la schimbarea valului împotriva acestei boli.

“Pentru fiecare 12 pacienți pe care îi tratați cu aceste medicamente, vă așteptați să salvați o viață. Este un efect mare.”, a declarat profesorul Anthony Gordon.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…