Un atac public șocant la adresa înaltei conduceri a Rusiei a venit joi din partea unui oficial rus staționat în Ucraina, care l-a sfătuit pe ministrul apărării Serghei Șoigu să se gândească să se sinucidă, având în vedere eșecurile din războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Într-un mesaj video de patru minute, Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii anexate Herson, instalat de ruși, i-a criticat public pe “generalii și miniștrii” de la Moscova pentru că nu au înțeles problemele de pe front.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului regiunii anexate Herson

„Într-adevăr, mulți spun: dacă a fost un ministru al apărării care a permis o astfel de situație, ar putea, la fel ca ofițerii, să se împuște singuri”, a spus Stremousov. „Dar știți că cuvântul „ofițer” este un cuvânt de neînțeles pentru mulți.”

O astfel de ieșire publică obișnuia să fie extrem de rară în Rusia, dar o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina i-a determinat pe unii dintre aliații lui Putin să reproșeze generalilor de top.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov și Evgheni Prigozhin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, i-au ridiculizat pe generali, spunând că armata este plină de nepotism și că ofițerii superiori ar trebui să fie deposedați de gradele lor și trimiși pe front desculți pentru a-și ispăși păcatele.

Ministrul apărării, Serghei Shoigu, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin, a fost numit în 2012. Relația lor era atât de apropiată încât cei doi bărbați își petreceau în mod regulat vacanțele împreună în pădurile și munții din Tuva, orașul natal al lui Shoigu.

Nu a fost clar dacă criticile au fost coordonate, deși reprezintă o problemă pentru Putin într-un moment crucial al războiului: să sacrifice un aliat apropiat și să recunoască faptul că armata a eșuat, sau să îl păstreze pe Shoigu și să riște să își asume el însuși vina.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…