Oligarhul rus Mihail Fridman a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că nu mai are din ce să trăiască, la trei săptămâni după ce a intrat sub incidența sancțiunilor.

Fridman a fost sancționat de Uniunea Europeană pe 28 februarie și de Marea Britanie pe 15 martie. El a calificat sancțiunile UE drept “nefondate și nedrepte “la momentul respectiv și a declarat că le va contesta, potrivit Reuters.

De când a început invazia Ucrainei, averea lui Fridman a scăzut cu 4 miliarde de dolari. Afaceristul rus are în prezent o avere netă de 10,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg’s Billionaire Index.

“Nu știu cum să trăiesc”, a declarat Fridman pentru Bloomberg. “Nu știu cum să trăiesc. Chiar nu știu”.

Fridman, cofondator al firmei de investiții londoneze LetterOne și fost membru al consiliului de administrație al companiei bancare rusești Alfa-Bank, a declarat pentru Bloomberg că sancțiunile au însemnat că ultimul său card bancar britanic funcțional a fost înghețat.

Locuind în prezent în Marea Britanie, el are o alocație de 2.500 de lire sterline pe lună și trebuie să facă o cerere pentru a cheltui bani înainte ca guvernul britanic să decidă cât de rezonabilă este cererea, a declarat Fridman pentru Bloomberg.

“Problemele mele sunt cu adevărat nimic în comparație cu problemele lor”, a declarat el pentru Bloomberg, referindu-se la ucrainenii prinși în conflict.

Oligarhul rus a declarat că el credea că are o relație bună cu Occidentul datorită călătoriilor sale la Washington și a unui program de burse Alfa-Bank pe care l-a înființat pentru cetățeni americani, britanici și germani în 2004.

“Am crezut sincer că suntem atât de buni prieteni ai lumii occidentale încât nu puteam fi pedepsiți”, a declarat el pentru Bloomberg.

Fridman se numără printre numeroșii ruși vizați de sancțiunile occidentale menite să paralizeze economia Rusiei și să-l pedepsească pe președintele Vladimir Putin pentru invazia sa în Ucraina.

Sursa: Bloomberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ucraina începe să exporte energie electrică în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale

La doar trei luni de la lansarea regimului energetic fără vize, Ucraina…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…