foto: © Pavel Bednyakov

Aliații Kremlinului au cerut ca oamenii să înceteze să îl mai numească pe Vladimir Putin președintele Rusiei și să înceapă să fie numit “conducătorul” națiunii, scrie Metro.

Partidul Liberal Democrat (LDPR) a propus utilizarea titlului rusesc Pravitel, deoarece este mai ‘potrivit pentru statutul și rolul lui Putin’.

Partidul de dreapta are doar 22 de locuri în parlamentul rus de 450 de locuri, dar are legături strânse cu Kremlinul și este adesea folosit de guvern pentru a lansa și a măsura sprijinul public pentru ideile sale mai radicale.

Presa rusă a citat LDPR, care a declarat: “Termenul “președinte”… a fost folosit pentru prima dată la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Statele Unite, iar mult mai târziu s-a răspândit în întreaga lume. În țara noastră, după standardele istorice, acesta este, în general, un cuvânt nou’, relatează Telegraph.

Sentimentul anti-Occident urmează starea de spirit națională din Rusia, care este împinsă de Kremlin să contracareze sancțiunile impuse de la invazia sa în Ucraina.

Vladimir Jirinovski, liderul LDPR, a murit în aprilie.

El a fost un naționalist convins și un apropiat al lui Putin, care a mers la funeraliile sale în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Pe lângă faptul că susținea invazia Kremlinului în Ucraina, Jirinovski dorea ca Rusia să recupereze nordul Kazahstanului.

Titlul de “pravitel” sau “conducător” are o istorie profundă în Rusia.

Familia Romanov a condus națiunea ca țari, având o putere aproape totală din 1613 până în 1917.

Țar poate avea un înțeles similar cu cel de Pravitel, dar este mai frecvent cunoscut ca “împărat”.

În schimb, “președinte”, cu conotațiile sale de democrație, a intrat în uz în Rusia abia spre sfârșitul Uniunii Sovietice, când Mihail Gorbaciov a fost numit pentru scurt timp președintele URSS.

Alte știri:  Viktor Orban ajunge în China ca parte a "misiunii sale de menținere a păcii"

Anterior, liderii sovietici fuseseră președintele sau secretarul general al Partidului Comunist.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…