Marți, cineva a golit unul dintre cele mai misterioase și mai valoroase portofele Bitcoin existente, care conținea aproape 1 miliard de dolari, legat de cel mai mare site de comerț ilegal de pe piața neagră a internetului (Dark Net), “Silk Road” .

Se pare că cel care a golit protofelul virtual cu peste 1 miliard de dolari este chiar guvernul SUA.

Joi, Departamentul Justiției a anunțat că a confiscat portofelul.

“Silk Road a fost cea mai cunoscută piață criminală online din zilele sale”, a declarat procurorul american David Anderson într-un comunicat de presă. „Urmărirea cu succes a fondatorului Silk Road în 2015 a lăsat deschisă o întrebare de miliarde de dolari. Unde au plecat banii? Reclamația de confiscare de astăzi răspunde la această întrebare deschisă cel puțin parțial. 1 miliard de dolari din aceste tranzactii ilegale sunt acum în posesia Statelor Unite ”.

În plângerea pentru confiscare civilă, Anderson a explicat că guvernul a preluat controlul portofelului luni, după ce un hacker anonim a fost de acord să renunțe la criptomonedă. Hackerul, care este identificat doar ca „Individual X”, ar fi pătruns pe site-ul Silk Road și ar fi sustras bitcoinul în 2012 sau 2013. Hackerul a transferat apoi portofelul infam cu adresa „1HQ3Go3ggs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx”, potrivit plângerii.

Nu este clar cine este de fapt Individul X, iar plângerea nu explică modul în care anchetatorii au intrat in posesia banilor virtuali. Un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Statelor Unite din Districtul de Nord din California, care urmărește procesul, a refuzat să răspundă la orice întrebări despre hackerul cunoscut sub numele de „Individual X”.

Anchetatorii au identificat mai multe tranzacții Bitcoin interesante datorită unei „companii terțe de atribuire bitcoin” care a găsit 54 de tranzacții trimise din portofelele Silk Road către alte două portofele. Pe 9 aprilie 2013, aceste două portofele au trimis 69.471.082201 bitcoini în portofelul confiscat acum de federali.

Alte știri:  Val de caniculă în România: Temperaturi de până la 39 de grade în următoarele zile
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook