Mai mulți cai au fost găsiți ieri abandonați și înfometați pe malul lacului Zarguzon din Techirghiol. Autoritatile au salvat 35 de cai pe care i-au plasat in adaposturi specializate pentru ingrijire.

DSV Constanta si Politia au emis o ordonanata de retinere a animalelor si au decis transportarea lor la o ferma din comuna Pestera pentru a primi ingrijiri medicale si hrana.

Poliţia l-a identificat pe proprietarul celor peste 35 de cai abandonaţi pe malul lacului Techirghiol. Este vorba despre un procuror din cadrul Structurii Teritoriale DIICOT Constanţa, susțin surse din poliție pentru publicatia Libertatea. „Situația era cunoscută în zonă de ani buni, dar teama i-a determinat pe oameni să nu intervină”, a spus o altă sursă locală.

O organizație neguvernamentală a tras un semnal de alarmă după ce a primit sesizari cu privire la mai multi cai legați, care stateau în frig și mizerie, la marginea lacului Zarguzon, din Techirghiol, jud. Constanța. Animalele erau neîngrijire și înfometate.

„În urma cercetărilor, poliţiştii au luat măsura plasării acestora într-un adăpost din judeţul Constanţa, potrivit OUG 175/2020. În cauză, continuă verificările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Poliţia Constanţa.

sursa foto: evz.ro

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram