This Jan. 2, 2016 photo shows the Liberian-flagged oil tanker Mercer Street off Cape Town, South Africa. The oil tanker linked to an Israeli billionaire reportedly came under attack off the coast of Oman in the Arabian Sea, authorities said Friday, July 30, 2021, as details about the incident remained few. (Johan Victor via AP)

Un cetățean român a fost ucis în urma unui atac asupra unui petrolier care naviga în largul coastelor Omanului. În urma atacului și-a pierdut viața și un centățean britanic.

Moartea celor doi a fost confirmată de operatorul petrolierului Mercer Street, armatorul Zodiac Maritime. Potrivit companiei, celelalte persoane aflate la bord nu au fost rănite.

“Cu o tristeţe profundă, înţelegem că incidentul de la bordul M/T Mercer Street de la 29 iulie a dus la moartea a doi membri ai echipajului”, anunţă vineri, într-un comunicat Zodiac Maritime.

Compania nu oferă niciun detaliu despre natura atacului.

Zodiac Maritime este o companie cu sediul la Londra a magnatului israelian Eyal Ofer. 

Compania precizează că operează petrolierul Mercer Street, care navighează sub pavilionul Liberiei, însă proprietarul navei este japonez.

Oficialii israelieni nu au recunoscut imediat incidentul, dar apare pe fondul tensiunilor sporite dintre Israel și Iran, pe măsură ce negocierile rămân blocate cu privire la acordul nuclear de la Teheran cu puterile mondiale.

În ultimele luni, Israelul și Iranul s-au acuzat reciproc că au atacat o serie de nave comerciale și le-au deteriorat cu explozivi. În fiecare caz, navele au fost ușor deteriorate și nu au fost rănite în incident.

Pe 26 februarie, o explozie a lovit MV Helios Ray, o navă de marfă cu pavilion Bahamian, deținută de Israel, în Golful Oman. Premierul de atunci, Benjamin Netanyahu, a acuzat Iranul că a atacat nava. Iranul a negat rapid acuzația, dar experții spun că atacul are semnele distinctive ale atacurilor anterioare atribuite Teheranului.

O altă navă cu proprietate israeliană ar fi fost atacată cu rachete în Golful Oman la sfârșitul lunii martie, posibil de către forțele iraniene.

Wall Street Journal a raportat în martie că Israelul a atacat cel puțin 12 nave cu destinația Siria, majoritatea transportând petrol iranian.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…