Un salvamar a murit luni la Eforie Nord în timp ce încerca să salveze viața unui turist care s-a aventurat în larg, deși era arborat steagul roșu. Este vorba de Sorin Georgian Olariu, de 48 de ani, care a încercat să salveze un tânăr de 28 de ani, dar a murit alături de el.

Cei doi bărbaţi de 28 de ani, din Ialomița, și 48 de ani, din Dâmbovița, au fost scoşi din apă inconştienţi şi nu au răspuns la manevrele de resuscitare.

O altă victimă în stațiunea Saturn

Un bărbat de 23 de ani a murit în stațiunea Saturn. Tânărul venise la mare, luni dimineață, împreună cu un prieten. Aceștia au intrat în apă, deși salvamarii arboraseră steagul roșu. Bărbatul nu a mai putut fi salvat, în ciuda eforturilor echipelor de salvamari și SMURD.

„NU VĂ MAI RISCAȚI VIAȚA” , este mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

“La Eforie Nord, un turist a fost tras de curenți în larg, iar salvamarul care a încercat să îl salveze, a fost și el prins în valurile puternice. În final, ambii bărbați au murit înecați. Ce de-a treia persoană și-a pierdut viața în stațiunea Saturn. Acesta intrase în apă deși era arborat steagul roșu, care indică faptul că înotul este interzis. “, transmite MAI.

Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie Nord, a declarat pentru Digi24 că salvamarul care a murit se afla în timpul serviciului.

„În jurul prânzului, o persoană se afla în situație de înec, un caz tipic de persoană care nu respectă steagul arborat și care se aventurează în valuri. Un salvamar a intrat în mare după bărbat, iar când a ajuns în preajma lui a încercat să-i dea tubul, să-l asigure. În acel moment, panicat, turistul s-a agățat de salvator și l-a trans la fund… Au fost momente critice, a mai intervenit un salvamar, dar când a ajuns era prea târziu”, a declarat Gelu Vătămănescu.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.