Tânărul de 16 ani este acuzat că a lansat un atac cibernetic care a ajutat la închiderea cursurilor online din Miami – Dade a folosit un program simplu, ușor de descărcat, pentru a incetini serverele celui de-al patrulea district școlar din țară, spun experții.

Un student de la South Miami Senior High este acuzat că a orchestrat nu mai puțin de opt atacuri cibernetice care au ajutat la paralizarea primelor trei zile ale cursurilor virtuale ale districtului, au declarat joi oficialii de drept. Toate atacurile cibernetice au încetat în jurul orei 3 dimineața, deși oficialii au spus că ultimul atac nu este legat de descinderea pe care politistii au factu-o acasă la tânărul de 16 ani în orele dinaintea dimineții.

Herald nu numește studentul pentru că este un minor.

Superintendentul MDCPS, Alberto Carvalho, a declarat că districtul a suferit un atac DDoS în prima zi de învățare la distanță, luni dimineață, întrucât o eroare software a blocat accesul la serverele districtului. Atacul glitch și DDoS a făcut ca mai multe caracteristici ale districtului școlar online să fie inutile și predarea aproape imposibilă, întrucât districtul s-a mutat la învățarea online pe fondul pandemiei coronavirusului.

FBI și Serviciul Secret au fost chemate să investigheze împreună cu Departamentul de aplicare a legii din Florida, a spus Carvalho. El a adăugat că eroarea a fost complet rezolvată și optimizată.

„Îi felicit pe detectivii noștri, FBI, Serviciile Secrete și FDLE pentru eforturile lor neobosite de a-i urmări pe cei responsabili pentru aceste atacuri. Este descurajant faptul că unul dintre studenții noștri a recunoscut că a provocat intenționat acest tip de perturbare, totuși, sunt încrezător că familia M-DCPS își va arăta în continuare rezistența și angajamentul față de educație, în fața adversităților “, a declarat joi Carvalho

Dupa atacurile cibernetice, membrii consiliului școlar – alături de publicul larg – s-au arătat sceptici în privința districtului care a dat startul eșuat in prima săptămână de cursuri online . Membrii consiliului de administrație s-au concentrat pe chestiunea verificării și eficacității My School Online, noua platformă online a districtului operată de compania de tehnologie educațională cu scop lucrativ, K12.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Regele Charles îl evacuează pe prințul Andrew din Palatul Buckingham

Prințul Andrew, căruia regina Elisabeta a II-a i-a retras onorurile regale și…

Liderul de rang înalt al ISIS, Bilal-al-Sudani, ucis într-o operațiune militară americană în Somalia

Administrația Biden a anunțat că forțele de operațiuni speciale americane au ucis…

SUA etichetează Grupul Wagner, susținut de Rusia, drept organizație criminală transnațională și impune noi sancțiuni

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupului de mercenari Wagner, susținut de…

Ungaria se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind energia nucleară

Ungaria se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva…

AIEA anunță explozii în apropierea centralei nucleare din Zaporojie

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a raportat explozii în apropierea centralei…

Avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și cod galben de…