Tânărul de 16 ani este acuzat că a lansat un atac cibernetic care a ajutat la închiderea cursurilor online din Miami – Dade a folosit un program simplu, ușor de descărcat, pentru a incetini serverele celui de-al patrulea district școlar din țară, spun experții.

Un student de la South Miami Senior High este acuzat că a orchestrat nu mai puțin de opt atacuri cibernetice care au ajutat la paralizarea primelor trei zile ale cursurilor virtuale ale districtului, au declarat joi oficialii de drept. Toate atacurile cibernetice au încetat în jurul orei 3 dimineața, deși oficialii au spus că ultimul atac nu este legat de descinderea pe care politistii au factu-o acasă la tânărul de 16 ani în orele dinaintea dimineții.

Herald nu numește studentul pentru că este un minor.

Superintendentul MDCPS, Alberto Carvalho, a declarat că districtul a suferit un atac DDoS în prima zi de învățare la distanță, luni dimineață, întrucât o eroare software a blocat accesul la serverele districtului. Atacul glitch și DDoS a făcut ca mai multe caracteristici ale districtului școlar online să fie inutile și predarea aproape imposibilă, întrucât districtul s-a mutat la învățarea online pe fondul pandemiei coronavirusului.

FBI și Serviciul Secret au fost chemate să investigheze împreună cu Departamentul de aplicare a legii din Florida, a spus Carvalho. El a adăugat că eroarea a fost complet rezolvată și optimizată.

„Îi felicit pe detectivii noștri, FBI, Serviciile Secrete și FDLE pentru eforturile lor neobosite de a-i urmări pe cei responsabili pentru aceste atacuri. Este descurajant faptul că unul dintre studenții noștri a recunoscut că a provocat intenționat acest tip de perturbare, totuși, sunt încrezător că familia M-DCPS își va arăta în continuare rezistența și angajamentul față de educație, în fața adversităților “, a declarat joi Carvalho

Alte știri:  Vlad Pascu, cercetat disciplinar la Penitenciarul Poarta Albă după ce a acordat un interviu

Dupa atacurile cibernetice, membrii consiliului școlar – alături de publicul larg – s-au arătat sceptici în privința districtului care a dat startul eșuat in prima săptămână de cursuri online . Membrii consiliului de administrație s-au concentrat pe chestiunea verificării și eficacității My School Online, noua platformă online a districtului operată de compania de tehnologie educațională cu scop lucrativ, K12.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…