Autoritățile franceze au acuzat și încarcerat un suspect pentru organizarea unei petreceri ilegale de Anul Nou, la care au participat 2.400 de persoane, sfidând astfel regulile impuse de autoritati.

Petrecerea “sălbatică” organizată de Anul Nou din regiunea Bretania din nord-vestul Franței a șocat țara, în timp ce oamenii continuă să respecte interdicții stricte in lupta împotriva coronavirusului.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, fără adăpost, a fost arestat sâmbătă în duba în care locuia la vest de orașul Rennes și apoi acuzat marți de organizarea unui eveniment ilegal și punerea vieții altora în pericol, a declarat procurorul din Rennes, Philippe Astruc.

El a fost, de asemenea, arestat preventiv, având în vedere riscul de a comunica cu alți organizatori ai evenimentului, a adăugat el.

Avocatul bărbatului, Remi Cassette, a declarat că clientul său a negat că ar fi unul dintre organizatori, în timp ce a recunoscut că a participat la eveniment și a „dat o mână de ajutor” cu organizarea.

Procurorul Astruc a spus că nu este singurul organizator suspectat și că cel puțin încă trei sau patru au rămas în libertate.

Imaginile “rave” au șocat țara atât din cauza încălcării flagrante a regulilor privind întrunirile și distanțării sociale, cât și din cauza eșecului forțelor locale de securitate de a împiedica desfășurarea acesteia.

Procurorul a declarat că aproximativ 800 de vehicule au adus participanți la eveniment, fiind taxati cu 5 euro fiecare, marea majoritate venind din Italia, Spania sau Polonia.

„Toate aceste elemente indică o organizare și coordonare logistică semnificativă”, a spus procurorul.

Dar o declarație a unui comitet de sprijin înființat pentru a sprijini pe cei care au participat, a cerut eliberarea imediată a bărbatului și a convocat sâmbătă o întâlnire la Rennes pentru a-l sprijini.

„Nu contează dacă această persoană este într-adevăr legată de organizare, este de neconceput ca cineva să meargă la închisoare pentru că i-a lasat pe unii sa danseseze”, a spus acesta.

Un grup de oameni care se pretind a fi organizatorii evenimentului – care nu au fost numiți – au scris marți o opinie în cotidianul Eliberare spunând că sunt „mândri” că au permis oamenilor să intre în Anul Nou cu fericire.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Jurnalista din Rusia care a protestat în direct la TV a fost condamnată la opt ani și jumătate de închisoare 

Un tribunal din Moscova a condamnat miercuri o fostă jurnalistă a televiziunii…

Klaus Iohannis convocă CSAT pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…