Autoritățile franceze au acuzat și încarcerat un suspect pentru organizarea unei petreceri ilegale de Anul Nou, la care au participat 2.400 de persoane, sfidând astfel regulile impuse de autoritati.

Petrecerea “sălbatică” organizată de Anul Nou din regiunea Bretania din nord-vestul Franței a șocat țara, în timp ce oamenii continuă să respecte interdicții stricte in lupta împotriva coronavirusului.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, fără adăpost, a fost arestat sâmbătă în duba în care locuia la vest de orașul Rennes și apoi acuzat marți de organizarea unui eveniment ilegal și punerea vieții altora în pericol, a declarat procurorul din Rennes, Philippe Astruc.

El a fost, de asemenea, arestat preventiv, având în vedere riscul de a comunica cu alți organizatori ai evenimentului, a adăugat el.

Avocatul bărbatului, Remi Cassette, a declarat că clientul său a negat că ar fi unul dintre organizatori, în timp ce a recunoscut că a participat la eveniment și a „dat o mână de ajutor” cu organizarea.

Procurorul Astruc a spus că nu este singurul organizator suspectat și că cel puțin încă trei sau patru au rămas în libertate.

Imaginile “rave” au șocat țara atât din cauza încălcării flagrante a regulilor privind întrunirile și distanțării sociale, cât și din cauza eșecului forțelor locale de securitate de a împiedica desfășurarea acesteia.

Procurorul a declarat că aproximativ 800 de vehicule au adus participanți la eveniment, fiind taxati cu 5 euro fiecare, marea majoritate venind din Italia, Spania sau Polonia.

„Toate aceste elemente indică o organizare și coordonare logistică semnificativă”, a spus procurorul.

Dar o declarație a unui comitet de sprijin înființat pentru a sprijini pe cei care au participat, a cerut eliberarea imediată a bărbatului și a convocat sâmbătă o întâlnire la Rennes pentru a-l sprijini.

„Nu contează dacă această persoană este într-adevăr legată de organizare, este de neconceput ca cineva să meargă la închisoare pentru că i-a lasat pe unii sa danseseze”, a spus acesta.

Un grup de oameni care se pretind a fi organizatorii evenimentului – care nu au fost numiți – au scris marți o opinie în cotidianul Eliberare spunând că sunt „mândri” că au permis oamenilor să intre în Anul Nou cu fericire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Omul de afaceri Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid București

Dan Șucu, fondatorul grupului Mobexpert, este noul acționar al clubului de fotbal…

Mariupol: Aproximativ 200 de cadavre, găsite sub dărâmăturile unei clădiri

Aproximativ 200 de cadavre au fost găsite în stare avansată de descompunere…