Autoritățile franceze au acuzat și încarcerat un suspect pentru organizarea unei petreceri ilegale de Anul Nou, la care au participat 2.400 de persoane, sfidând astfel regulile impuse de autoritati.

Petrecerea “sălbatică” organizată de Anul Nou din regiunea Bretania din nord-vestul Franței a șocat țara, în timp ce oamenii continuă să respecte interdicții stricte in lupta împotriva coronavirusului.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, fără adăpost, a fost arestat sâmbătă în duba în care locuia la vest de orașul Rennes și apoi acuzat marți de organizarea unui eveniment ilegal și punerea vieții altora în pericol, a declarat procurorul din Rennes, Philippe Astruc.

El a fost, de asemenea, arestat preventiv, având în vedere riscul de a comunica cu alți organizatori ai evenimentului, a adăugat el.

Avocatul bărbatului, Remi Cassette, a declarat că clientul său a negat că ar fi unul dintre organizatori, în timp ce a recunoscut că a participat la eveniment și a „dat o mână de ajutor” cu organizarea.

Procurorul Astruc a spus că nu este singurul organizator suspectat și că cel puțin încă trei sau patru au rămas în libertate.

Imaginile “rave” au șocat țara atât din cauza încălcării flagrante a regulilor privind întrunirile și distanțării sociale, cât și din cauza eșecului forțelor locale de securitate de a împiedica desfășurarea acesteia.

Procurorul a declarat că aproximativ 800 de vehicule au adus participanți la eveniment, fiind taxati cu 5 euro fiecare, marea majoritate venind din Italia, Spania sau Polonia.

„Toate aceste elemente indică o organizare și coordonare logistică semnificativă”, a spus procurorul.

Dar o declarație a unui comitet de sprijin înființat pentru a sprijini pe cei care au participat, a cerut eliberarea imediată a bărbatului și a convocat sâmbătă o întâlnire la Rennes pentru a-l sprijini.

„Nu contează dacă această persoană este într-adevăr legată de organizare, este de neconceput ca cineva să meargă la închisoare pentru că i-a lasat pe unii sa danseseze”, a spus acesta.

Un grup de oameni care se pretind a fi organizatorii evenimentului – care nu au fost numiți – au scris marți o opinie în cotidianul Eliberare spunând că sunt „mândri” că au permis oamenilor să intre în Anul Nou cu fericire.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…