Autoritățile franceze au acuzat și încarcerat un suspect pentru organizarea unei petreceri ilegale de Anul Nou, la care au participat 2.400 de persoane, sfidând astfel regulile impuse de autoritati.

Petrecerea “sălbatică” organizată de Anul Nou din regiunea Bretania din nord-vestul Franței a șocat țara, în timp ce oamenii continuă să respecte interdicții stricte in lupta împotriva coronavirusului.

Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, fără adăpost, a fost arestat sâmbătă în duba în care locuia la vest de orașul Rennes și apoi acuzat marți de organizarea unui eveniment ilegal și punerea vieții altora în pericol, a declarat procurorul din Rennes, Philippe Astruc.

El a fost, de asemenea, arestat preventiv, având în vedere riscul de a comunica cu alți organizatori ai evenimentului, a adăugat el.

Avocatul bărbatului, Remi Cassette, a declarat că clientul său a negat că ar fi unul dintre organizatori, în timp ce a recunoscut că a participat la eveniment și a „dat o mână de ajutor” cu organizarea.

Procurorul Astruc a spus că nu este singurul organizator suspectat și că cel puțin încă trei sau patru au rămas în libertate.

Imaginile “rave” au șocat țara atât din cauza încălcării flagrante a regulilor privind întrunirile și distanțării sociale, cât și din cauza eșecului forțelor locale de securitate de a împiedica desfășurarea acesteia.

Procurorul a declarat că aproximativ 800 de vehicule au adus participanți la eveniment, fiind taxati cu 5 euro fiecare, marea majoritate venind din Italia, Spania sau Polonia.

„Toate aceste elemente indică o organizare și coordonare logistică semnificativă”, a spus procurorul.

Dar o declarație a unui comitet de sprijin înființat pentru a sprijini pe cei care au participat, a cerut eliberarea imediată a bărbatului și a convocat sâmbătă o întâlnire la Rennes pentru a-l sprijini.

„Nu contează dacă această persoană este într-adevăr legată de organizare, este de neconceput ca cineva să meargă la închisoare pentru că i-a lasat pe unii sa danseseze”, a spus acesta.

Un grup de oameni care se pretind a fi organizatorii evenimentului – care nu au fost numiți – au scris marți o opinie în cotidianul Eliberare spunând că sunt „mândri” că au permis oamenilor să intre în Anul Nou cu fericire.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…

Wimbledon permite jucătorilor ruși și bieloruși să revină în turneu

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta…