Un tânăr de 13 ani cu autism a fost împușcat de mai multe ori de către ofițerii de poliție care au răspuns unui apel de urgență, in Salt Lake City, după ce mama sa a cerut ajutor.

Linden Cameron se vindeca într-un spital din Utah, a spus mama sa, după ce a suferit răni la umăr, ambele glezne, intestine și vezica urinară.

Golda Barton a declarat pentru KUTV că a sunat la 911 pentru a solicita o echipă de intervenție în situații de criză, deoarece fiul ei, care are sindromul Asperger, a avut un episod cauzat de „anxietate de separare”, deoarece mama sa a mers la muncă pentru prima dată în mai mult de un an.

„I-am spus:„ Este neînarmat, nu are nimic, doar se enervează și începe să țipe și să țipe ”, a spus ea. „Este un copil, încearcă să atragă atenția, nu știe cum să gestioneze situatia”.

În schimb, a spus ea, doi ofițeri au trecut prin ușa din față a casei și, în mai puțin de cinci minute, au strigat „coboară la pământ” înainte de a trage mai multe focuri.

„Este un copil mic”, a spus ea. „De ce nu au vorbit cu el? El este un copil. Are probleme mentale. ”

Într-un briefing de duminică, sergentul Keith Horrocks de la poliția din Salt Lake City a declarat reporterilor că ofițerii răspuns la o solicitare cu ca „un minor ar avea un episod mental” și cred că Cameron „făcuse amenințări cu o armă”.

Poliția a confirmat că nu a găsit o armă la fața locului.

Într-o declarație adresată Salt Lake Tribune, primarul Erin Mendenhall a promis că ancheta va fi rapidă.

„Indiferent de circumstanțe, ceea ce s-a întâmplat vineri seară este o tragedie și mă aștept ca această anchetă să fie gestionată rapid și transparent de dragul tuturor celor implicați”, a spus ea.

În întreaga SUA, uciderea civililor neînarmați de către poliție, în special a americanilor de culoare, a ridicat alarma în rândul grupurilor comunitare și a stârnit proteste în curs de desfășurare. Mulți spun că răspunsurile forțelor de ordine la crizele de sănătate publică pun adesea în pericol bolnavii mintali.

Proteste au izbucnit în Rochester, New York, după ce un videoclip din martie a arătat polițiștii care răspundeau la un apel despre un episod de sănătate mintală, batjocorindu-l pe Daniel Prude, în vârstă de 29 de ani, și punându-i o glugă pe cap. Prude, care era negru, a murit de asfixiere.

Manifestanții din Aurora, Colorado, au cerut justiție pentru Elijah McClain, în vârstă de 23 de ani, un bărbat negru care a intrat în stop cardiac la scurt timp după ce un paramedic a administrat ketamină, în timp ce ofițerii de poliție au răspuns la un raport de persoană suspectă.

Imaginile de camerele instalate pe politisti conțineau câteva dintre ultimele cuvinte ale lui McClain: „Sunt un introvertit. Sunt diferit. Asta e tot, îmi pare foarte rău ”.

Pe măsură ce activiștii solicită realocarea resurselor poliției către inițiativele de sănătate publică, unele orașe au schimbat strategiile de intervenție în caz de urgență.

În ceea ce privește incidentul din Salt Lake City, Neurodiverse Utah a declarat într-o declarație: „Poliția a fost chemată pentru că era nevoie de ajutor, dar în schimb s-a făcut mai mult rău atunci când ofițerii SLPD se așteptau ca un tânăr de 13 ani care se confruntă cu un episod de sănătate mintală să acționeze mai calm .

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…