Un tribunal indonezian a condamnat la moarte un profesor care a violat 13 fete la o școală islamică, confirmând apelul procurorilor pentru pedeapsa capitală, după ce inițial fusese condamnat la închisoare pe viață, relatează Reuters.

Abuzurile comise de Herry Wirawan asupra fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani i-au șocat pe indonezieni și a atras atenția asupra necesității de a proteja copiii împotriva violenței sexuale în internatele religioase din țară.

Wirawan, care era și profesor de religie, le-a violat pe fete începând din 2016 și a lăsat însărcinate opt dintre ele. Acestea au dat naștere la nouă copii.

După ce a fost condamnat la închisoare pe viață de către un tribunal din orașul Bandung, în februarie, procurorii au făcut apel și au cerut pedeapsa cu moartea .

“(Prin prezenta) îl pedepsim pe acuzat cu pedeapsa cu moartea”, a declarat judecătorul într-o declarație postată luni pe site-ul Înaltei Curți din Bandung.

Avocatul inculpatului a refuzat să comenteze dacă se va face apel, invocând necesitatea de a vedea hotărârea completă a instanței.

Un purtător de cuvânt al procuraturii locale a declarat, de asemenea, că va aștepta să primească hotărârea finală înainte de a face comentarii.

Cazul lui Wirawan a reînnoit furia în Indonezia cu privire la ratele de violență sexuală și abuzuri asupra femeilor – și a dus la apeluri pentru adoptarea unui proiect de lege de eradicare a violenței sexuale, care trenează de mult timp.

Activiștii pentru drepturile femeilor au făcut presiuni pentru ca acest proiect de lege să fie adoptat timp de aproape un deceniu, dar legislația a fost în mod constant amânată de legislatorii conservatori.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.