Un ucrainean a fost arestat după ce a postat pe TikTok o înregistrare video cu vehicule militare parcate în apropierea unui centru comercial care a fost ulterior aruncat în aer de ruși.

Duminică, forțele rusești au lovit un centru comercial de la periferia nord-vestică a Kievului, ucigând opt persoane, potrivit Reuters. A doua zi, Serviciul de Securitate al Ucrainei a postat un videoclip în care bărbatul își cere scuze.

“Un TikToker a postat recent pe internet despre locația armatei ucrainene din Kiev”, a precizat Serviciul de Securitate.

Acesta a continuat: “Mai târziu, centrul comercial, unde se aflau apărătorii noștri, a fost supus unui puternic atac cu rachete de către ocupanții ruși.

Conștient sau nu, acest om a lucrat ca corector pentru inamic – se va stabili o anchetă”.

În înregistrarea video a Serviciului de Securitate, bărbatul s-a identificat ca fiind Artemev Pavel Alexandrevich și a spus că este rezident al Kievului.

El a spus că a postat un TikTok care arată mișcarea echipamentului militar ucrainean în apropierea centrului comercial și a îndemnat oamenii să “nu pună lucruri pe TikTok”.

Acesta a spus: “Nu am văzut nimic: “Nu am făcut-o intenționat, am văzut tancurile și armele intrând în mall, am fost impresionat și l-am ridicat, se întâmplă să locuiesc vizavi”. Videoclipul mărturisit de ucrainean a fost publicat de serviciile secrete ucrainene.

Nu este clar când anume a postat Alexandrevich TikTok-ul. Publicația rusă de știri Pravda a raportat că l-a postat pe 24 februarie, în ziua invaziei rusești.

Sursa: Insider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…