Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, a anunțat planurile de a convoca un referendum privind o controversată lege LGBT, după ce Comisia Europeană a lansat acțiuni legale împotriva guvernului său cu privire la măsură.

Legislația, care a intrat în vigoare luna aceasta, interzice utilizarea materialelor privite ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen în școli. A provocat neliniște în rândul comunității LGBTQ din Ungaria, a atras dispreț în toată Europa și a creat tensiune între guvernul maghiar și comisie, brațul executiv al Uniunii Europene.

„Viitorul copiilor noștri este în joc, deci nu putem ceda teren în acest număr”, a spus Orban într-un videoclip postat pe Facebook.

„În ultimele săptămâni, Bruxelles-ul a atacat în mod clar Ungaria din cauza legii sale privind protecția copilului. Legile maghiare nu permit propagandă sexuală în grădinițe, școli, la televizor și în reclame ”, a adăugat el.

Legea a fost propusă de guvernul Ungariei ca o modalitate de a proteja copiii, dar adversarii susțin că aceasta încurcă pedofilia cu homosexualitatea și stigmatizează persoanele LGBTQ.

Orban, un naționalist dur, nu a anunțat când va avea loc referendumul planificat, dar a spus că va cuprinde cinci întrebări.

Maghiarii vor fi întrebați dacă susțin organizarea de ateliere de orientare sexuală în școli fără consimțământul lor sau dacă consideră că ar trebui promovate proceduri de realocare a genului în rândul copiilor.

Orban a spus că întrebările vor include, de asemenea, dacă conținutul care ar putea afecta orientarea sexuală a copiilor ar trebui să fie afișat fără restricții sau dacă procedurile de realocare a sexului ar trebui puse la dispoziția copiilor.

El a îndemnat toți participanții să răspundă „Nu” la întrebări.

Primul ministru, care se află la putere din 2010 și se confruntă cu alegeri în luna aprilie, se prezintă ca apărător al valorilor creștine tradiționale din liberalismul occidental.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…