AFP PHOTO

Ungaria nu îl va aresta pe Putin dacă acesta va intra în țară, a declarat șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, adăugând că nu ar avea niciun temei legal.

Întrebat dacă Putin ar fi arestat dacă ar veni în Ungaria, șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas, a declarat, în cadrul unui briefing, că Statutul de la Roma nu a fost integrat în sistemul juridic ungar.

“Ne putem referi la legea ungară și pe baza acesteia nu-l putem aresta pe președintele rus… deoarece statutul CPI nu a fost promulgat în Ungaria”, a declarat Gulyas.

Întrebat, el a spus că guvernul său “nu și-a format o poziție” cu privire la mandatul de arestare emis de CPI împotriva lui Putin.

“Aceste decizii nu sunt cele mai fericite, deoarece duc lucrurile spre o escaladare și mai mare și nu spre pace, aceasta este opinia mea personală subiectivă”, a adăugat Gulyas.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Iohannis, atac dur la profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Guvernul le-a dat tot ce au vrut

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm decizia liderilor sindicali de a continua…

Zelenski: Ucraina va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajuta Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sprijinul pentru aspirațiile Moldovei vecine de…

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România pentru o vizită privată de cinci zile

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va sosi astăzi în România…