Comisia Europeană pregătește acțiuni în justiție împotriva AstraZeneca după ce nu a îndeplinit obligațiile de livrare a vaccinului, relatează Deutsche Welle .

Scopul acțiunii este de a forța gigantul farmaceutic să livreze vaccinurile pe care le-a promis, au informat mai multe publicații internaționale, citând diplomați și oficiali ai Uniunii Europene.

“Statele UE trebuie să decidă dacă participă. Este vorba despre îndeplinirea livrărilor până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru”, a declarat un oficial al UE pentru Reuters.

AstraZeneca are obligația contractuală să livreze 180 de milioane de doze în al doilea trimestru.

Compania farmaceutică și-a redus livrările către UE cu două treimi, deoarece a fost îngreunată de problemele de producție și de obligațiile de livrare din alte țări.

UE s-a confruntat în mod repetat cu firma britanico-suedeză în ultimele luni și s-a îndreptat către alți producători. Blocul a decis recent să nu-și exercite opțiunile pentru alte 300 de milioane de doze de la AstraZeneca, pe fondul dovezilor unor efecte secundare foarte rare ale cheagurilor de sânge.

UE se baezează tot mai mult pe vaccinul BioNTech-Pfizer, care a depășit obiectivele de livrare și se bucură de încrederea beneficiarilor vaccinului.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că BioNTech-Pfizer “s-a dovedit a fi un partener de încredere. Și-a îndeplinit angajamentele și răspunde nevoilor noastre. Acest lucru este în beneficiul imediat al cetățenilor UE”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…

Danemarca ridică aproape toate restricțiile Covid-19

Danemarca a anunțat miercuri că va ridica aproape toate restricțiile privind Covid-19…