Un uriaș convoi militar rusesc care staționa în afara capitalei ucrainene, Kiev, încă de săptămâna trecută, pare să se fi dispersat, potrivit companiei Maxar Technologies, în timp ce orașul se pregătește pentru un posibil asalt terestru.

Maxar Technologies a declarat că imaginile din satelit realizate joi au arătat că linia de 64 km de vehicule, tancuri și artilerie s-a destrămat și a fost redislocată.

Compania a precizat că imaginile au arătat unități blindate care făceau manevre prin orașele din apropiere de aeroportul Antonov, la nord-vest de Kiev.

Unele dintre vehicule s-au deplasat în păduri, a relatat Maxar.

Aceasta a adăugat că imaginile arată, de asemenea, că elemente ale convoiului mai la nord s-au repoziționat în apropierea orașului Lubyanka, cu obuziere de artilerie remorcate în poziții de tragere în apropiere.

Redislocarea convoiului are loc în contextul în care s-a raportat că forțele rusești au ajuns la marginea de nord-est a Kievului, unde suburbiile, inclusiv Irpin și Bucha, au suferit zile întregi de bombardamente intense.

Soldații ucraineni de acolo au descris lupte crâncene pentru controlul autostrăzii principale care duce spre capitală, iar jurnaliștii de la agenția de știri AFP au raportat că au văzut atacuri cu rachete în Velyka Dymerka, chiar în afara limitelor orașului Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…