Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anuntat că persoanele care doresc se pot imuniza cu serul AstraZeneca prezentându-se direct la centrul de vaccinare, fără programare.

Cel mai probabil începând de vineri,  persoanele care vor să se imunizeze cu serul de la AstraZeneca  vor putea merge direct la centrele de vaccinare unde sunt locuri libere și vor prezenta cartea de identitate, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

La propunerea coordonatorilor din anumite centre cu AstraZeneca – erau persoane care se prezentau în centre în mod direct pentru a întreba dacă se pot vaccina în centre în care nu erau toate locurile ocupate – și atunci am analizat această posibilitate de a permite celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare, desigur pentru centrele de vaccinare cu AstraZeneca, în care nu sunt ocupate toate locurile, în care nu avem liste de așteptare, se pot prezenta direct persoanele pentru vaccinare, având asupra lor cartea de identitate, este important să fie cu o stare de sănătate bună. Această posibilitate va fi implementată, foarte probabil, de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigra că există un număr suficient de doze, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Medicul a mai spus că au fost deschise 30 de cabinete noi cu vaccinul de la compania AstraZeneca, în mod deosebit, în localtățile care au centre cu vaccinare cu liste de așteptare pe acest tip de vaccin.

De astăzi, au fost deschise și au devenit operaționale 144 de cabinete noi de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer, astăzi deja se efectuează vaccinări. Începând cu 19 aprilie vor fi transformate circa 61 de fluxuri de vaccinare cu AstraZeneca în fluxuri de vaccinare cu Moderna. Din 20 aprilie vor fi deschise 20 de cabinete cu vacin de la Pfizer.

Posibilitatea de a vedea în paltforma de vaccinare timpul de așteptare va fi disponibilă în două zile, cu ajutorul celor de la STS, a mai spus medicul.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…