Fostul selecționer al Naționalei de fotabal a României, Victor Pițurcă, a fost pus sub control judiciar în dosarul măștilor neconforme pentru Romarm.

La ieșirea din arestul Capitalei, Victor Pițurcă a declarat că nu are niciun amestec în această afacere: „Eu nu am nicio treabă cu această afacere. O să aflați despre ce este vorba!”, a declarat Pițurcă, fără să dea alte detalii. 

Amintim că Victor Pițurcă a fost reținut ieri de procurorii DNA, într-un dosar privind cumpărarea de utilaje și măști de protecție în timpul pandemiei. Alături de el, a fost reținut și directorul general al ROMARM, Gabriel Țuțu, care este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi fals intelectual.

De asemenea, Alexandru Pițurcă, fiul fostului secționer, cel care gestionează firmele prin care ar fi fost derulate achizițiile de măști și utilaje în timpul pandemiei de COVID-19, este audiat la DNA.

Ce spun procurorii DNA:

Potrivit procurorilor DNA, în perioada martie 2020 – septembrie 2021, suspectul Gabriel Țuțu, în calitatea de director general al CN Romarm S.A, ar fi încheiat contracte de achiziție publică cu o asociere de firme, în care se afla și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții defavorabile pentru compania pe care o conducea, cumpărând utilaje neconforme pentru producția de măști de protecție. Acest comportament a dus la prejudicierea CN Romarm SA cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând costul utilajelor, materiei prime și pieselor și serviciilor conexe neprevăzute în contract.

Într-o situație similară, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții firmelor implicate în achizițiile de mai sus, introducerea unui circuit neconform de livrare de măști de protecție către Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru un prieten de-al său, fără ca această persoană să desfășoare activități comerciale reale care să susțină contractul de livrare de produse de protecție, și să facă plăți către această persoană (40% din cota de profit rezultată), sub aparența unui contract de consultanță.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Constanța: Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager

Felicia Ovanesian a demisionat marți din funcția de city manager al municipiului…

CPI, îngrijorată de “amenințările” Rusiei cu privire la mandatul de arestare al lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din…

Primăria Constanța anunță că orașul a intrat în cursa pentru “Destinația anului 2023”

Primăria Constanța a solicitat sprijinul constănțenilor și al turiștilor pentru a obține…

Medvedev: Orice încercare de a-l aresta pe Putin ar fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev a declarat că orice încercare de arestare a președintelui rus…

Marina americană respinge afirmația Chinei că o navă de război a intrat “ilegal” într-o parte a Mării Chinei de Sud

Marina Statelor Unite a respins afirmațiile Chinei potrivit cărora un distrugător american…

Președintele Klaus Iohannis critică Comisia Europeană pentru decizia de a aloca doar 10 milioane euro producătorilor români de cereale

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru decizia de a aloca…

Ucraina va lansa “foarte curând” o contraofensivă în Bakhmut, afirmă șeful forțelor terestre ucrainene

Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat…