Inundațiile severe din centrul Chinei au ucis cel puțin 12 persoane prinse în interiorul unui metrou din Zhengzhou, capitala provinciei Henan, potrivit rapoartelor mass-media de stat. Apele au inundat o mare parte din oraș și din regiunea înconjurătoare, ucigând 25 de persoane și creând scene de distrugere care sugerează că numărul morților ar putea fi mult mai mare.

În sistemul de metrou Zhengzhou, apele au rupt un zid de sprijin în apropierea unei intrări pe Linia 5, care face o buclă în jurul centrului orașului, a raportat China News. Apa s-a revărsat în sistem între stațiile Shakou Road și Templul Haitan în jurul orei 18:00. marți.

Pasagerii prinși au postat videoclipuri care arată apă care urcă până la piept sau gât. Într-un videoclip, apa a ieșit în afara ferestrelor metroului. Alte fotografii și videoclipuri – unele ulterior îndepărtate – au arătat mai multe cadavre fără viață pe o platformă de metrou la stația Shakou Road.

Autoritățile au emis cel mai înalt nivel de avertizare pentru provincia Henan, după ce inundațiile record au lovit provincia.

Inundațiile sezoniere sunt frecvente în China, dar oamenii de știință spun că schimbările climatice aduc fenomene meteorologice din ce în ce mai extreme.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…