Forțele armate ale Ucrainei au avansat până la granița cu Rusia, în nordul regiunii Harkov, potrivit Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei, relatează Ukrinform.

“Forțele armate au avansat până la granița cu Federația Rusă în nordul regiunii Harkov”, se arată în comunicat.

Înregistrarea video publicată de agenție arată că steagul rusesc a fost smuls lângă un semn “STOP”, în timp ce în locul acestuia este arborat un steag ucrainean.

Apoi, apărătorii ucraineni au coborât bariera de la graniță, anunțând că “închid granița”.

Armata ucraineană a desfășurat în ultimele zile o operațiune ofensivă activă în direcția nord-est, continuând, de asemenea, să depună eforturi consistente pentru a recâștiga teritorii în sudul țării, în special în direcția Herson.

Contraofensiva fulgerătoare a Ucrainei în nord-estul țării a provocat o înfrângere extraordinară Moscovei, determinând armata rusă să retragă mii de soldați după ce a suferit o serie de înfrângeri pe câmpul de luptă.

Într-o zi cu evoluții epocale, forțele ucrainene au confirmat eliberarea nodului feroviar crucial de la Kupiansk și, la scurt timp după aceea, au cucerit Izium, principala bază a forțelor Moscovei din regiunea Harkov.

La câteva ore de la căderea lui Izium, Ministerul rus al Apărării a recunoscut că Rusia își retrage forțele din regiune.

Valerii Marchenko, primarul din Izium, a declarat că locuitorii ar trebui să se poată întoarce în oraș în aproximativ 10 zile, pentru prima dată de când a fost capturat de Rusia în martie.

Izium a fost probabil cel mai mare centru logistic pentru armata rusă, a spus el, deoarece era o poartă de acces către Sloviansk și Kramatorsk în regiunea Donbas, unde Rusia dorea să avanseze.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.