Presa din Italia relatează pe larg scandalul în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și soțul acesteia, în timpul unui interviu realizat de o echipă de jurnaliști de la Rai Uno. Italienii scriu că “jurnaliștii au fost închiși în birou, bătuți și percheziționați”.

Televiziunea Rai 1 a difuzat, luni seara, reportajul despre vaccinarea din România, în care a inclus și imagini din timpul altercației dintre jurnaliștii italieni și senatorul Diana Șoșoacă.

“Interviul jurnalistei Rai Lucia Goracci cu senatorul no vax Diana Iovanovici Șoșoacă s-a încheiat în cel mai rău mod posibil . Trupa Tg1 a fost ‘răpită’ ore întregi și în ciuda intervenției poliției, situația a a fost ținută sub control doar datorită ambasadei Italiei”, notează jurnaliștii pe RaiNews.

¨Închiși în birou, bătuți și percheziționați. Așa s-a întâmplat cu o echipă Tg1 trimisă în România pentru a o intervieva pe senatorea anti-vaccin Diana Iovanovici Șoșoacă, scrie La Stampa.

Publicația Il Giornale titrează că Lucia Goracci, jurnalista care a vrut să povestească situația pandemiei de COVID-19 din România, a fost atacată de un senator român.

”Ce s-a întâmplat cu echipa RAI este foarte grav”, scriu jurnaliștii.

Sindicatul jurnaliștilor Rai, Usigrai, a solicitat ca guvernul italian și UE să ceară explicații guvernului României pentru cele întâmplate.

“Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple”, scriu reprezentanții sindicatului, amintind că jurnalista a fost “răpită în biroul unui senator no vax în timpul unui interviu, lovită cu pumnii în fața polițiștilor care ar fi trebuit să o protejeze și apoi percheziționați și ținuți ore în șir în secția de poliție. Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară explicații guvernului român cu privire la cele întâmplate”.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva Dianei Şoşoacă, după incidentele de vineri, scrie news.ro.

Aceasta a acuzat că a fost sechestrată şi că soţul senatoarei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat și pus sub control judiciar pentru 60 zile.

Ce spune poliția:

În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunțat luni Poliţia Capitalei.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…